MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı için “Sayın Cumhurbaşkanı kriz çıkarmaktan zevk almaktadır. Kriz çıkararak, gündem değiştirerek sorunların üzerini örtmeye çabalamaktadır. O konuştukça Türkiye batmaktadır.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, “Sayın Erdoğan bütün düzeni, Anayasayı ve siyaseti kendi rahatı ve ihtirasları için dizayn etme çabasındadır. 7 Haziran seçimlerini de yine kendi ihtirasları ve hülyaları için bir aşama olarak görmektedir.” ifadelerine yer verdi. Adan, yaptığı yazılı açıklamada “Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın çeşitli bahanelerle miting havasında gerçekleştirdiği il ziyaretleri Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsızlığına gölge düşürmüştür. Sayın Erdoğan açıktan AKP’ye oy istemektedir. Hatta aklındaki kendinden menkul Başkanlık Sistemi için AKP’ye gerekli sandalye sayısını dahi zikretmektedir. Ancak ağzından çıkan her söz yeni bir krize kapı aralamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı kriz çıkarmaktan zevk almaktadır. Kriz çıkararak, gündem değiştirerek sorunların üzerini örtmeye çabalamaktadır. O konuştukça Türkiye batmaktadır.” dedi.

“SARAYIN HESABI ÇARŞIYA UYMAYACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’ye destek olmak için yollara düştüğünü kaydeden Adan, “Sarayın hesabı çarşıya uymayacaktır. Çünkü milletimiz artık bu zihniyetin ve ihtirasın bedelini daha fazla ödemek istememektedir. Milletimiz artık görmüştür ki; Sayın Erdoğan’ın kişisel hırslarının sınırı yoktur. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin beyan ettikleri gibi Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhurbaşkanının seçim gezisi yaptığı her ilde miting yapacaktır. Cumhurbaşkanının ihtiraslarının karşısına milletimizin gerçek sorunlarını ve iradesini koyacağız. Sayın Erdoğan’ın milleti kandıran ve korkutan sözlerinin karşısına doğrularla çıkacağız. Saray – AKP işbirliğinin karşısına milletimizin milli dayanışmasını çıkaracağız.” ifadelerine yer verdi.

“NEFESİMİZ ENSENİZDE OLACAK”

Bu amaçla 8 Şubat Pazar günü Kırşehir’de “Nefesimiz ensenizde olacaktır” temalı miting gerçekleştireceklerini kaydeden Adan, “Kırşehir’de AKP’ye oy isteyen Sayın Erdoğan’ın milletimizi nasıl aldattığını, başkanlık sisteminin Türkiye’nin bölünmesinin şifresi olduğu gerçeğini vatandaşlarımıza anlatacağız. Devletin imkânları ile değil milletin gücüyle meydanlara çıkacağız. Erdoğan’ın kibrinin Türkiye’yi nasıl bir uçurumun eşiğine getirdiğini yüksek sesle anlatacağız. Tekrar ediyoruz: Nefesimiz ensenizde olacaktır. Türkiye’nin istikbali, birliği ve dirliği için her an ensenizde olacağız.” dedi.