Yüksek Seçim Kurulu (YSK) olası seçim ihtimaline karşı hazırlıklarını tamamladı. Seçim için resmi tarihi bekleyen YSK’nın seçime yönelik genelge ve kararlarda değişiklik yapması beklenmiyor. YSK, geçersiz oyların sayısının fazla çıktığı İstanbul’un oy pusulasını değiştirme ihtimali bulunuyor.

AK Parti ve CHP arasında gerçekleştirilen koalisyon görüşmelerinden olumlu sonuç çıkmaması üzerine erken seçim ihtimali gündeme geldi. Seçim olacakmış gibi çalışma yapan YSK, seçime yönelik hazırlıklarını tamamladı. Olası seçim takvimlerinin hepsini hazırlayan YSK, seçime yönelik resmi kararı bekliyor. Resmi tarihin belirlenmesinin ardından seçim takvimleri tarihlendirilecek.

Her seçim için yaklaşık 40’a yakın genelge ve karar yayımlayan YSK tarih belirlenmesinin ardından genelge ve kararları yeniden gözden geçirecek. Genelge ve kararlarda ise büyük bir değişiklik beklenmiyor. Devlet Malzeme Ofisi (DMO) oy pusulası ile ilgili ihaleyi daha önce gerçekleştirilmişti. YSK yetkilileri, erken seçim ihtimaline karşı DMO yetkilileri ile görüşmeleri devam ediyor.

İSTANBUL OY PUSULASI DEĞİŞTİRİLEBİLİR

7 Haziran’da yapılan seçimlerde İstanbul’da geçersiz oy patlaması yaşanmıştı. Bunun nedeni olarak ise oy pusulasının dizini olarak gösterilmişti ve yaklaşık 537 bin geçersiz oy kullanılmıştı. YSK’nın yaptığı çalışmalar çerçevesinde İstanbul’un oy pusulasını değiştirme ihtimali bulunuyor.