CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, YSK ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan sandık kurulu görevlilerinin eğitimi kurslarının sadece yandaş sendika üyelerine verildiği iddialarını Başbakan'a sordu. Ögüt, "Seçimlerde hiçbir şaibeye mahal vermemek için son derece ciddi bu iddialara derhal cevap verilmeli." dedi.

Öğüt, yaklaşan seçim öncesi hükümetin yeni bir plan içinde olduğu iddialarını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, YSK ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan sandık kurulu görevlilerinin eğitimi kurslarının sadece yandaş sendika üyelerine verildiği iddialarına dikkat çekti. Söz konusu kurslara katılımın YSK genelgesiyle zorunlu olmadığının belirtildiğini ifade eden Öğüt, Halk Eğitim Merkezleri'nin bazılarında kurs tarihi duyurularının özellikle saklandığı iddialarını dile getirdi.

Kursların hangi yöntem ile ilan edildiğini soran Öğüt, kurslara başvuru tarihlerinin internette kasıtlı olarak ilan edilmediği, eğitimlerin kulaktan kulağa iletildiği iddialarının araştırılmasının ve seçimlerin üzerinde kuşku bırakacak hiçbir konuya mahal vermemek adına kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapılmasının düşünülüp düşünülmediğini sordu.

"Söz konusu eğitimlerin hükümete yakın sendika üyelerine duyurulduğu, hatta bazı illerde gerekli duyuru yapılmadan ‘deneme’ eğitimleri düzenlenerek katılımcılara sertifika verildiği doğru mudur?" diyen CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, konuyla ilgili YSK’ya yapılmış kaç başvuru ve iletilmiş kaç şikayet olduğunu sordu.