Milletvekilleri aday listelerinin açıklandığı gün yerel gazetelerin AK Parti Antalya aday listesinin 5. sırasında bulunan Sena Nur Çelik'in fotoğrafını bile bulamaması dikkat çekmişti. Antalya’ya paraşütle gelen İstanbullu avukat Sena Nur Çelik’in Kanal 7 Televizyonu'nun ortaklarından ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik'in kızı olduğu anlaşıldığında ise AK Parti içinde ciddi rahatsızlıklar yaşanmaya başladı.

AK Parti’nin Antalya'dan milletvekilliği için başvuran 116 adayından biri olan Yrd. Doç. Dr. Serap Kadıoğlu, Sena Nur Çelik’in 5. sırada aday yapılmasını Facebook hesabından eleştirip bir yardım kampanyası açtığını belirterek, "Babamı TV kanalı sahibi yapmak için başlattığımız yardım kampanyasına davettir" şeklinde çağrıda bulundu. Kadıoğlu, temayül yoklamalarının, teşkilat görüşlerinin önemsizliğine dikkat çekerek, "Listenin ilk 5 sırasına girebilmek için saf niyetlerle temayüllerle hazırlanmanın, Antalya’daki teşkilatlarımıza, delegelerimize, STK’larımıza, yerel basınımıza halkımıza yönelik çalışmalar yapmanın, masraflara girmenin ve sairenin hiçbir öneminin olmadığını, 110 aday adayın hiçbirisinin ilk 5’e alınmaması suretiyle öğrenmiş oldu." dedi.

"SENA NUR ÇELİK ANTALYA'DA OY KULLANAMAYACAK"

İstanbullu avukat Sena Nur Çelik’in Antalya’yı bilmediğini, üstelik Antalya’da bile oy kullanamayacağını ifade eden Kadıoğlu, "TV sahibinin kızı olmanın, seçilebilecek sırada aday yapılmak için gerçek kriterlerin olduğunu görerek çalışmalarımızı bu yönde yapmaya karar verdik. Böylece öncelikle İstanbul’a taşınıp, seçmen kaydımızı oraya aldırmak zorundayız. Bunu kendim halledeceğim. Fakat babamın TV kanalı sahibi olmasını kendi imkanlarımla sağlayamayacağım için yardımlarınıza ihtiyacımız var. Önümüzdeki seçimlerde aday olabilmem için ön şart olarak. Babamı TV kanalı sahibi ve en azından ortağı yapmak durumunda olduğumdan yardım kampanyası başlattık." dedi.

'GÖKÇEN ENÇ, BENİ TEHDİT ETTİ'

Yrd. Doç. Dr. Serap Kadıoğlu, Antalya’nın bilmediği bir adayı Ankara’nın listelere koymasını eleştirmesinin ardından kendisini AK Parti milletvekili ve yeni dönemde de seçilecek bir sırada yeniden yer bulan Gökçen Özdoğan Enç’in arayarak hakaretler ettiğini yazdı. Kadıoğlu Milletvekili Enç’in kendisini arayarak tehdit ettiğini söyleyerek şunları yazdı: "Biraz önce Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, beni arayıp, Facebook’ta paylaştığım yazımdan dolayı, türlü hakaretler eşliğinde 'Ben bu partide olduğum sürece size AK Parti’de siyaset yaptırmayacağım' diyerek açıktan tehdit etmiştir."