Tunceli'de PKK'lılar ile girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Özel Harekat Timlerinin Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel için Ankara Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze törenine anne Emine Güzel’in sözleri damga vurdu. Anne Güzel, “İsterlerse beni zindana atsınlar. Onun PKK'lı askerleri vurdu oğlumu, onların askerleri vurdu oğlumu” diye tepki gösterdi. AK Parti Ankara Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler taziye için acılı ailenin yanlarına geldiği sırada anne Emine Güzel, “Getirmeyin bunları dedim valiye. Valiye tembih ettim, getirmişler.” diyerek yakındı.

Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel (39), Tunceli'nin Çiçekli Köyü kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olmuştu. Şehit Binbaşı için bugün Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazı öncesi feryat eden anne Emine Güzel, "Zindana atsın isterse beni. Onun PKK'lı askerleri vurdu oğlumu." diyerek tepki gösterdi. Anne Güzel, "Onların askerleri vurdu oğlumu. Zindana atsınlar isterseniz beni. Zindana atsın isterse beni. Beni zindana atsın. Onun PKK'lı askerleri vurdu oğlumu. Benim oğlum ne yaptı onlara? Ne yaptı benim oğlum onlara? Bir karıncayı incitmezdi. Kimse için kötü düşünmezdi. Onların PKK'lı askerleri silahlarla yıktırdılar onları. Onları beslediler, onlar vurdu oğlumu. Ne yaptı benim oğlum onlara? Zindana atsınlar beni isterse. Beni zindana atsınlar." sözleriyle yaşananlara isyan etti.

EMRULLAH İŞLER ANNEYE TAZİYE SUNAMADAN AYRILMAK ZORUNDA KALDI

Acılı aile daha sonra cami avlusunda kurulan çadırda taziyeleri kabul etmeye başladı. AK Partili isimlerden taziye için gelen ilk isim AK Parti Ankara Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler oldu. İşler geldiği sırada ise acılı anne, “Getirmeyin bunları dedim valiye. Valiye tembih ettim, getirmişler.” diyerek tepki gösterdi. İşler, şehit binbaşının aile yakınlarına taziyesini sunamadan oradan ayrılmak zorunda kaldı.

Daha sonra taziyelerini sunmak için kabineden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ve İçişleri Bakanı Selami Altınok geldi. Bakanlar şehidin babasına taziye sunarak ayrıldı.

Ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da taziyeye geldi.

Ardından Şehit Binbaşı Güzel’in cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ve İçişleri Bakanı Selami Altınok, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile kuvvet komutanları katıldı.