Iğdır’da terör örgütü PKK’nın şehit ettiği polis memurları Ali Koç ve Fehmi Şahin’in Ankara Kocatepe Camii’ndeki kılınan cenaze namazına çok sayıda devlet erkanı katıldı. Cenaze için gelenler arasında terörle mücadelede iki bacağını kaybetmiş bir gazi de vardı. Tekerlekli sandalye ile cenaze namazına katılmaya gelen Gazi İzzet Ertunç yaşananlara tepkisini, “Ölen öldüğü ile kalıyor. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Böyle bir şey olduğu zaman şehit de ölüyor vatan da bölünüyor. Nerede bu insanlar, ne olacak yarın bu anneler babalar?” dedi.

Kocatepe’deki cenaze namazında şehit polislerin ailesi, akrabaları ve yakınlarının yanı sıra devlet erkanı ve siyasiler de saf tuttu. Cenazeye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici gibi isimler katıldı.

Cenaze namazı kılınmadan hemen önce caminin avlusunda gazetecilere konuşan gazi Ertunç, hislerini şöyle aktardı: “Ölen öldüğü ile kalıyor. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Böyle bir şey olduğu zaman şehit de ölüyor vatan da bölünüyor. Nerede bu insanlar, ne olacak yarın bu anneler babalar? Üç gün sonra unutulacak. Lafa geldi mi şehitler… Şehitler öldü gitti başka bir şey yok. Kolay mı, bu mudur yani? Her şey bu kadar mı? Sakın bu işi sağa sola çekmeyin. Ben ne parelelciyim ben ne… Ben kardeşim vatanını seven bir askerim. İki bacağımı da terörle mücadelede kaybettim. Benim bacaklarım bu ülkeye kurban olsun. Ama buradaki millete değil bu topraklara kurban olsun. Bu kadar duyarsız toplum olur mu ya? Cenazeye giremiyoruz kardeşim. Cenazeye giremiyoruz ya. Biz hepimiz gaziyiz. Allah nasip ederse buradaki şehitlerimizi hep beraber kaldıracağız götüreceğiz.”

İzzet Ertunç’un, 1996 yılında Batman'ın Sason ilçesi kırsalında mayına basarak iki ayağını kaybettiğin, 18 yıldır da tekerlekli sandalyede yaşadığı öğrenildi.