Dağlıca'da 6 Eylül 2015'te 16 askerin şehit düştüğü saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlara katılan ve operasyon sırasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybeden Uzman Çavuş Melih Garip Ünsal toprağa verildi. Ancak zatürre ve akciğer enfeksiyonundan 14 gün tedavi gördüğü GATA’dan otopsi raporu gelmediği için Uzman Çavuş Ünsal, şehit statüsünde sayılmadı. Bir aile yakını cenaze töreninde tabutun üzerine kalemle şehit yazarken, imam da cenaze namazını “şehit niyetine” diyerek kıldırdı. Cenazenin ardından yakınları 'şehitler ölmez vatan bölünmez' diye slogan attı.

Uzman Çavuş Ünsal, Dağlıca'da 16 askerin şehit düştüğü saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlara katılmıştı. Bu operasyonlar sırasında rahatsızlanan Ünsal, önce helikopterle Yüksekova’ya, oradan da Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiş, burada 14 gün verdiği yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Ancak şehit statüsünde sayılması için Ünsal’ın operasyon sırasında rahatsızlanıp rahatsızlanmadığının tespit edilmesi için otopsi raporu beklenmişti. Bu otopsi raporu gelmediği için Ünsal, şehit statüsünde sayılmadan toprağa verildi.

Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze töreninde tabuta Ünsal’ın sadece rütbesi yazıldı. Ancak bir aile yakını, tabutun başına gelerek kalemle tabutun üzerine şehit yazdı. Namazı kıldıran imam da 'şehit niyetine' diyerek namaza durdu. Şehidin yakınları namazın ardından ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ diye slogan attı.

Ünsal’ın ailesi, cenaze töreni sırasında zor anlar yaşadı. Ünsal’ın babası Baki Ünsal ve annesi Münevver Ünsal uzun süre tabutun başında bekledi. Anne Ünsal, cenaze töreninde geriye kalan tek oğlu olan ve yakında askere gideceği öğrenilen küçük oğlu Semih Ünsal’ın ve eşinin ellerini bırakmadı.

Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül katıldı.