Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, eğitim öğretim yılının ara verilmesine kısa bir zaman kala hükümetin okullarda oy avcılığı yaptığını söyledi. CHP’li Şeker, Gaziantep'te bir belediyenin liselerde eşofman ve tişört dağıtmasını Meclis gündemine taşıyarak, "Geçtiğimiz yıllarda 19 Mayıs’ı yasaklayan zihniyetin şimdi seçimlere bir ay kala, 19 Mayıs’ın arkasına sığınarak eşofman ve tişört dağıtması oy avcılığıdır." dedi.

İktidarın seçimlere 1 ay kala okullarda yürüttüğü siyasi propagandalara her gün bir yenisinin eklendiğini belirten CHP Milletvekili Mehmet Şeker, okullarda çorba, tablet bilgisayar dağıtımının ardından şimdi de eşofman takımı ve tişört dağıtılmaya başlandığını söyledi. CHP’li Şeker, okula siyaset sokmada iktidarın sınır tanımadığını belirterek, "İktidar; valisi, kaymakamı, belediye başkanı, milletvekili adayı ile kaybettiği oyları etik olmayan bir şekilde toplamaya çalışıyor." diye konuştu.

Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin ilçe liselerindeki tüm öğrenci ve öğretmenlere eşofman takımı, ortaokullardaki öğrenci ve öğretmenlere ise tişört dağıtması seçim öncesi etik tartışmalarını alevlendirdi. Şeker, konuya ilişkin olarak İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Şeker, Şahinbey Belediyesi’nin dağıttığı eşofman takımı ve tişörtleri giymiş öğretmen ve öğrencilerin 19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında 17 Mayıs’ta Yeşilvadi Parkı’nda yürüyüş yapmayı öngören bir proje geliştirerek uygulamaya koyduğuna dikkat çekerek, "Geçtiğimiz yıllarda 19 Mayıs’ı yasaklayan zihniyetin şimdi seçimlere bir ay kala, 19 Mayıs’ın arkasına sığınarak eşofman ve tişört dağıtması oy avcılığıdır. Çeşitli uydurma projelerle, gerçek amaçlarına kılıf uyduran iktidar, eriyişini engelleyemeyecek." açıklamalarına yer verdi.

Şeker, Bakan Öztürk’e şu soruları yöneltti: "Şahinbey Belediyesi tarafından son beş yılda, 19 Mayıs kapsamında gerçekleştirilen projeler nelerdir? Şahinbey Belediyesi’nin öğrenci ve öğretmenlere dağıtacağı eşofman ve tişörtlerin maliyeti ne kadardır? Bu meblağ hangi kaynaktan ödenecektir? Bu kaynak belediye bütçesine ne zaman konulmuştur? Şahinbey Belediyesi tarafından dağıtılan eşofman ve tişörtleri giyen öğrenci ve öğretmenlerin, Belediye’nin reklamını yapmak için bir yürüyüşe katılmaya zorlanmalarını doğru buluyor musunuz? Şahinbey Belediyesi’nin seçimlere bir ay kala, öğretmen ve öğrencilere eşofman ve tişört dağıtmasını etik buluyor musunuz?"