Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de kendisi gibi bir aday olduğunu söyledi. Şeker, “Devletin valisi, kurum yetkilileri, müdürleri peşinde geziyorlar. Bunlar doğru değil, ahlaki değil, etik değil.” dedi.

Şeker, CHP İl Başkanı Muhittin Sait Köse ile birlikte Gaziantep İhtisas Kulübü'nde düzenlenen basın toplantısında konuştu. Ülkede demokrasi olmadığının altını çizen Şeker, Maliye Bakanı Şimşek'in programlarında devlet görevlilerinin yer almasını eleştirdi. Şeker, “Demokrasi olsa, sadece Mehmet Şimşek bakan olduğu için gidip Nizip'te, İslahiye'de, bir başka yerde, valiyle, kaymakamla program yapılır mı? Mehmet Şimşek şu an benim gibi bir aday. Adaylık için gidiyor. Bakanlıkla ilgili bir projeyle gezmiyor. Ama devletin valisi, kurum yetkilileri, müdürleri peşinde geziyorlar. Bunlar doğru değil, ahlaki değil, etik değil. Bu ülkenin demokrasisine zarar veren şeyler. Yarın birgün bunların hesabını sorarlar. İnsanların burnundan fitil fitil getirirler.” diye konuştu.

'TOPLUMSAL MUHALEFET YOK'

Toplumsal muhalefetin eksikliğine dikkat çeken Şeker, “Ben yaptım oldu anlayışıyla devam eden bir belediyecilik anlayışı var. Kentsel dönüşüme karar verdikleri yerlerde kira sözleşmesi yapılmıyor. Vatandaş yeniden abone olamıyor. Gaziantep'te 10 bine yakın elektrik aboneliği alınmayan insan var. 6-7 bin insan doğalgaz aboneliği alamıyor. Böyle bir belediyecilik anlayışı var.” şeklinde konuştu.

Şeker, şöyle devam etti: “Sivil toplum örgütleri yok. Biri, 'Suriyeliler gelmeseydi işçi bulamazdık, öbürü '500 liralık evi bin liraya kiraya veriyorum' diyor. Böyle bir toplum olur mu? Bu şehrin sosyal yapısı değişiyor. Trafik sorunu gündeme geldi. 400 bin kişiye temiz içme suyu bulunması gündeme geldi. Kimse sesini çıkarmadı. Maalesef bu şehirde toplumsal muhalefet yok oluşmadı. Bunun oluşması için mücadele etmeliyiz. Muhalefet yaptığınızda sivil toplum örgütleri sizi görmezden geliyor. 'Seçim zamanı bizi ziyaret etmediniz' diyor. Bu bizim eksiğimiz olabilir ama siz bu şehir için hangi toplumsal muhalefeti yaptınız? Bu çok önemli. Bunu mutlaka oluşturmalıyız.”

'ŞAHİNBEY BELEDİYESİ SEÇİMDEN ÖNCE EŞOFMAN DAĞITIYOR'

Şeker, Şahinbey Belediyesi'nin 19 Mayıs için 110 bin eşofman dağıtmasına vurgu yaparak şunları söyledi: “Şahinbey Belediyesi 5 bayramdır 19 Mayıs ile ilgili herhangi bir işlem yapmamış. Ama bu 19 Mayıs'ta 110 bin eşofman dağıtıyor. 'Biz 19 Mayıs'ın ruhuna uygun davranıyoruz' diyor. Niye seçimden önce yapıyorsunuz? 9'uncu sınıflara tablet dağıtılacaktı. Şimdi dağıtılıyor. Oysa onlar derse başladıklarında aylardan Eylül'dü. Sebebi siyaset. Böyle bir şey olmaz.”

'NABİ AVCI ÜNİVERSİTE AÇACAĞINA YURT AÇSIN'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Gaziantep'te öncelikli olarak Suriyeli öğrencilerin okuyacağı Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi kurulacağına ilişkin sözlerini değinen Mehmet Şeker, açıklamasını şöyle sürdürdü: “ 9 ilde Suriyeli öğrencileri beyan esas alınmak şartıyla üniversitelere alacaklardı, aldılar. Sadece beyanla. Ücret, katkı payı, konaklama bedeli yok. Sağlık giderlerinde para alınmıyor. Tamam mağdurlara yardımcı olalım. Ama kendi ülkendeki öğrenciye de sahip çık. Kendi ülkende okulu bitiremeyen çocukların harç parasını yatıramadığı için ilişiği kesiliyor. Nabi Avcı burada üniversite açacağına yurt açsın da çocuklar rezil olmasın.”

CHP İl Başkanı Köse de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Mayıs'ta Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katılacağını dile getirdi, partilerinin iktidara yürüdüğünü vurguladı.