HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "AKP hükümeti, eline geçirdiği güçle bütün devleti kendi kontrolü altına almış durumda. Devlet dedğimiz şey partilerin malı, mülkü değildir. Devlet hepimizin ortak malıdır, bir partinin malı olamaz." dedi. Bir partinin işinin devleti ele geçirmek olamayacağını kaydeden Demirtaş, "AKP'nin en büyük hatası bu oldu. İktidara geldiklerinden bu yana sadece iktidarı ele geçirmek için uğraşıyorlar. Bu devleti kuran bütün Türkiye toplumu halklarıdır. Devleti vergisini vererek ayakta tutuyor. Devlet dediğiniz bir partinin malı olamaz. En büyük yanlışları bu oldu. Devleti kendi malı mülkü gibi görüyorlar. Sadece Ankara'da değil, 81 vilayette devlete ait ne varsa AKP’nindir diyorlar. Bu, Türkiye halk için de en büyük ayrımcılık. Halkın birbirine karşı kışkırtılmasının en büyük nedenidir." şeklinde konuştu.

Demirtaş, Erzurum'da partisinin düzenlediği mitingde konuştu. 7 Haziran’da, ‘devlet benim malımdır’ diyenlere karşı, ‘hayır devlet halkın malıdır’ demek için sandıklara gideceklerini vurgulayan Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: "Yoksa AKP'ye oy verenler düşmanımız değil, kardeşlerimizdir. Ama bir iktidar yanlış yaparsa, yönetirken adaletten saparsa, hakkı, hakkaniyeti bir kenara bırakırsa, o iktidarın mutlaka cezalandırılması gerekir. Sandık bunun için vardır. Güç zehirlenmesi yaşayan AKP'yi 7 Haziran'da cezalandırmak için Erzurumlu kardeşlerim hazır mı? İnşallah."

Erzurum'a gelirken, silahlı saldırıda hayatını kaybeden partinin minibüs şoförünün ailesine Karlıova’dan taziyede bulunduğunu anlatan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Seçim minibüsümüzü kullanan Hamdullah Öğe arkadaşımız, fedakar, gönüllü bir arkadaşımız. Dün akşam hem minibüs tarandı hem işkence edilerek, 30’dan fazla kurşun sıkılarak infaz edildi. Bakın işte, ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakan, meydanlardan bizi böyle hedef gösterirse; bunlar vatan hainidir, efendim bunlar ülkeyi bölmeye çalışıyor diye hedef gösetirirse, işte birileri de böyle bunu kendilerine görev kabul ediyor. Ben buradan Hamdullah kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Emeklerin boşa gitmeyecek, parti şehidimizsin, seçim zaferini sana armağan edeceğiz Hamdullah kardeşim, Allah senden bin kere razı olsun. Bütün zorluklara rağmen barıştan, kardeşlikten vazgeçmedi. Biz özgürlük sevdalılarına layık olacağız. 3 günümüz kaldı, asla provokasyonlara mahal vermeden, sabırla, sükunetle çalışmalarımızı her yerde sürdüreceğiz. Ve biz Parlamento'da bulunduğumuzda Erzurum ve Erzurumluların sorunlarının çözümü daha kolay olyacak." şeklinde konuştu.

Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: "Barış ve kardeşliği savunan bir parti, birlikte yaşayalım, kavga etmeyelim, bölünmeyelim, parçalanmayalım, özgürlükleri, demokrasiyi artıralım, yeni anayasa yapalım diyen bir partiyi engellemek için neden bu kadar uğraşırlar. Herkesin bunu iyi düşünmesi lazım. Bunları derdi Türkiye değil, derdi millet değil, halk değil, bunların derdi AKP'nin saltanatıdır. Ve biz de inşallah AKP'nin saltanatını 7 Haziran'da ‘Evet’ mührü ile bitireceğiz.

SEÇİM AKŞAMI SANDIK BAŞLARINI TERK ETMEYİN

Erzurum’dan bütürn partili arkadaşlarıma sesleniyorum. 7 Haziran akşamı, sandıklar açılmaya başladıktan, resmi sonuçlar kesinleşinceye kadar, asla sandık başını terk etmeyeceksiniz, görev başında olacaksınız. 7 Haziran akşamı, olası bir seçim zaferimizi kutlamak adına sokaklara çıkmayacaksınız. Çünkü orada sayım işlemlerini terk etmemek lazım. O gece kutlama var, şölen var diyerek sizi sokaklara çağıranlara asla riayet etmeyin. O akşam sabaha kadar herkes görev başındadır. Çünkü kutlama adı altında sandık başlarını terk ederseniz hırsıza prim vermiş olursunuz."