Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD militanlarının Türkiye sınırlarından geçerek Kobani’ye saldırı yaptıkları iddiaları ile ilgili olarak "Ben, Türkiye sınırlarını kullanarak bu saldırılar gerçekleştirildi diyebilecek durumda değilim." dedi.

Demirtaş, Bugün TV'de yayınlanan Özel Gündem programında Hayko Bağdat ve Nazlı Ilıcak'ın sorularını cevapladı. Selahattin Demirtaş, IŞİD militanlarının Türkiye sınırlarından geçerek Kobani’ye saldırı yaptıkları iddiaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Bu iddianın ortaya atılması ve bu kadar güçlü bir şekilde dünya kamuoyuna yayılmasının alt metninin okunması gerektiğine vurgu yapan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Türkiye’nin IŞİD’e yeterince mücadeleci bir görüntü, yeterince tepki koyan bir görüntü uluslararası kamuoyunda hiç oluşmadı. Daha birkaç gün öncesine kadar AKP’ye yakın medya kuruluşların attığı manşetler zihinlerde daha tazedir. 'Sınırda PYD kontrolünün tehlike oluşturduğu, IŞİD’den daha tehlikeli olduğu devlet yetkilileri tarafından, hükümet yetkilileri tarafından ifade edilince, bu ve benzeri saldırlar ortaya çıkınca ilk akla gelen Türkiye sınırı ve Türkiye sınırının IŞİD tarafından kullanılma ihtimali oluyor. Bu iddia ortaya çıktığında hükümet yetkililerinin bu zemini, kaynağı kendilerinin yarattıklarını görmeliler. Bu olmuş mudur, olmamış mıdır? Bunun iyi araştırılması gerekir. Ben peşinen ‘Türkiye sınırlarını kullanarak bu saldırılar gerçekleştirildi’ diyebilecek durumda değilim.” ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Hükümet adına Numan Kurtulmuş’un yaptığı açıklamalar var. Biz güvenmek, inanmak istiyoruz. Hiçbir şekilde IŞİD elemanlarının Türkiye sınırını kullanmadığı, bugünkü saldırının da bu şekilde olmadığı ifade ediliyor. Buna kişi olarak da samimiyetle inanmak istiyorum.”