Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, yazılı bir açıklama yaparak, köşelerinde MHP’ye yönelik eleştiriler getiren gazeteci-yazarlar Nazlı Ilıcak ve Hasan Cemal’e cevap verdi. İki ismi 'yarı aydın' olarak niteleyen Yalçın, “Türkiye’de medyada kalem oynatan yarı aydın takımının insan hakları ve demokrasi gibi parlak kavramların arkasına sığınarak Türkiye’nin düşmanlarına alan açmaları kabul edilemez.” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan MHP Sözcüsü Semih Yalçın, PKK’nın bölücü bir terör örgütü olduğunu belirterek, HDP’nin de bu amaca hizmet ettiğini savundu. Yalçın, “Nazlı Ilıcak ve Hasan Cemal gibiler, böyle bir şer odağına hizmet etmekte ve yoluna güller dökmektedir. Bugüne kadar PKK’nın yaptığı kanlı eylemleri, ülkeye ve Türk toplumuna verdiği zararları demokrasinin cilvesi gibi gösterip katillerle cilveleşenlerin, ihanete karşı mücadele eden MHP’yi suçlu gösterme çabaları, tipik bir yarı aydın cinnetidir.” dedi.

"7 Haziran’ı müteakip PKK’nın gemi azıya alması ve bölücü örgütün menfur eylemlerini arttırmasıyla MHP’nin haklılığı tescillenince, Türkiye’de sefih ve sedanter hayat süren birtakım menfaat çevreleri bundan ziyadesiyle rahatsız olmuştur." diyen Yalçın, şunları kaydetti: "MHP’nin giderek sempati ve güç kazanması çıkarlarına ters düşen, halkın fakirleşmesine yol açan sermaye terakümlerinin zarar göreceğine inanan tatlı hayat baronları; bir süredir partimiz hakkında kamuoyunda oluşan pozitif algıyı kırmak için çaba sarf etmektedir. MHP’yi yıpratmayı hedefleyen iftiralar, karalama kampanyaları birbirini kovalamaktadır. Bazı çevrelerle iş birliği, çıkar ortaklığı veya organik ilişki içindeki bir takım yazar taslakları da her gün köşelerinden partimize kin kusmaktadır. Bunların arasında iftira bayrağını kimselere bırakmayan Rahmi Turan gibiler de MHP ile yatıp MHP ile kalkmaktadır.”