Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, "Koalisyonun kurulamayışının ve AK Partinin erken seçim arayışının temelinde geçmiş son 13 yıldır yaşanan ve artık AK Parti ile birlikte anılan yolsuzluk, suistimal, bölücülerle iş birliği şeklinde kendini bulan icraatlardan hesap sorulmasından duyulan korku olduğunu düşünüyoruz." dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler, yaptığı açıklamada AK Partinin seçimlerden sonra yaklaşık bir aydan fazla kamuoyunu meşgul ederek hükumet kurulacağı yönündeki görüşmelerinin fiyasko ile sonuçlanmasının kendileri açısından kesinlikle bir sürpriz olmadığını vurguladı. Şenliler, "AKP’nin genel başkanı Başbakan Davutoğlu, görünen o ki kendi iradesiyle değil daha üstte bir akıl olan sayın cumhurbaşkanının telkin tavsiye ve talepleri doğrultusunda hareket ederek hemen bir erken seçimin tekrarı projesinin parçası olmuştur." diye konuştu.

'AKP’NİN CHP İLE KOALİSYON HÜKUMETİ KURMAYACAĞI BAŞINDAN BERİ BELLİYDİ'

AK Partinin CHP ile bir koalisyon hükumeti kurmayacağının başından beri belli olduğuna dikkat çeken Şenliler, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanının 8 Haziran sabahından itibaren seçimleri yeniletmek ve AKP çoğunluğuna dayalı bir meclis arzuladığı kamuoyunun malumudur. Esas olan millet iradesine saygıdır. Millet iradesini yok sayarak HDP’nin yaptığı gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaptığı gibi bütün sandıkları bloke ederek AKP’ye oy çıkmasını sağlayacak bir metot aradıklarından endişe ediyoruz."

'YAPILMASI GEREKEN DAVUTOĞLU’NUN GÖREVİ DERHAL CUMHURBAŞKANINA İADE ETMESİDİR'

"Şuanda yapılması gereken sayın Davutoğlu'nun görevi derhal cumhurbaşkanına iade etmesidir." diyen Şenliler, "Bu Meclis inanıyoruz ki kendi üzerine konulmak istenen vesayeti ret edecek ve milletin ihtiyaçlarını karşılayacak ülkenin milli birlik ve beraberliğine kast eden vatan hainlerine karşı en etkili tedbirleri hayata geçirecek, oynanan ihanet oyunlarını bozacak içeride ve dışarıda millet haysiyetini ve ülke bütünlüğünü koruyacak tedbirleri uygulamaya geçirecek bir hükumet çıkaracaktır.” ifadelerini kullandı.

'YENİ BİR ERKEN SEÇİM OLSA DA SONUÇ DEĞİŞMEYECEKTİR'

"Koalisyonun kurulamayışının ve AKP’nin erken seçim arayışının temelinde geçmiş son 13 yıldır yaşanan ve artık AKP ile birlikte anılan yolsuzluk, suistimal, bölücülerle iş birliği şeklinde kendini bulan icraatlardan hesap sorulmasından duyulan korku olduğunu düşünüyoruz." diyen Şenliler, sözlerini şöyle tamamladı: “Dolayısıyla yeni bir seçim yapılmış olsa da sonuç değişmeyecektir. Fakat olan milletimize olmaktadır. Her gün gül gibi evlatlarımız, fidanlarımız toprağa düşmektedir. Bölücüler, vatan hainleri 1915’te Taşnak ve Ermeni Taşnak ve Hınçak terör örgütlerinin yarım bıraktığı icraatları tamamlamak sevdasına düşmüşlerdir. Bu kadar büyük silah ve yığınaklara sahip olmasının temelinde çözüm süreci adı altında verilen tavizler yatmaktadır. Meclis derhal iradesini ortaya koymalı, bu erken seçim oyununu bozarak milli hükumeti kurmalıdır."