25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop da Meclis'te kaydını yaptırdı.

Gazetecilerin koalisyon çalışmalarına ilişkin sorularına Şentop, "Tek başımıza hükümet kurabilecek milletvekili sayısı yok. Dolayısıyla AK Partili formüllerde iki partinin, AK Parti’nin dışarıda kaldığı formüllerde üç partinin bir araya gelmesiyle hükümet kurulabiliyor. Bir süredir Türkiye seçenekleri tartışıyor. AK Parti'nin bulunmadığı bir seçenek olmayacak gibi gözüküyor. Yavaş yavaş Türkiye'nin gerçekleri ortaya çıkıyor. Milletimiz AK Parti'yi birinci parti yapmıştır. İkinci ve üçüncü partinin toplamından daha fazla oy almış. Öncelikle hükümet kurma sorumluluğu AK Parti'de. Sorumluluk anlayışı içinde bu konuda elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Kırmızı çizgilerin konmasının yanlış olduğunu dile getiren Şentop, Türkiye için hükümetin çıkacağına inandığını vurguladı. Olmadığı takdirde Anayasa gereği Türkiye'nin seçime gitmek zorunda olduğunu belirten Şentop, yeni Anayasa konusunda "Partiler yeni anayasa konusunda samimi hareket ederlerse 'benim dediğim olacak' anlayışıyla değil de ortak bir metin ortaya çıkartacağız." ifadelerini kullandı.

17 Aralık'ın ardından internete sızan ses kayıtlarını Meclis'teki grup toplantılarında dinleten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezleke konusundaki bir soruya da Şentop, "Bireylerin kişisel haklarının korunmasıdır. Ceza hukuku anlamında kanuna aykırı olarak elde edilen kayıtların, öncelikle yayınlanması kanuna göre suç. Yapanlar da suç işlemiştir. Bir siyasi parti başkanının kanunsuz olarak elde edilmiş bir takım kayıtları Meclis Grup toplantısında açıklıyor olması hoş bir durum değil." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, görevi Başbakan Davutoğlu'na vereceğini anlatan Şentop, "AK Parti bir hükümet oluşturmak için elinden geleni yapacak sorumluluk bilinciyle hareket edecektir. AK Parti'nin parti programıyla, siyasi görüşüyle, siyasi duruşuyla bir takım ilkeleri var. Bu laf önceden konursa, kırmızı çizgileri çizmiş oluruz. Müzakere ortamı ortadan kalkar." dedi.