AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye’nin bir dönüm noktasında, bir değişim sürecinde olduğunu söyledi.

Anemon Otel'de düzenlenen ‘Seçim İşleri Bölge Toplantısı'nın açılışında konuşan Şentop, “Bölgemiz, bir dönüm noktasında, bir değişim sürecinde. Esasen dünya bir değişim döneminde.” dedi. Bu dönemlerin içerisinde yaşayan insanların çoğu zaman büyük tarihi olayların önemini tam olarak anlayamadığını dile getiren Şentop, “Bu gayet tabi bir hadisedir. Bir eksiklik ve noksanlık değildir. Ne zaman bakarsanız bakın, işte o büyük buluşları, icatları yapanlar, mesela bir şey bulmuşlardır ama buldukları şeyin insanlık tarihini değiştirecek, işte elektrik gibi falan, telgraf gibi. Bu kadar büyük bir hadise olduğunu henüz fark etmemişlerdir. Ondan sonra onların yaptığının büyüklüğü anlaşılmıştır.” diye konuştu.

Yine tarihi dönemlerde büyük savaş ve siyasi hamlelerin yaşandığını hatırlatan Şentop, şöyle devam etti: “Ama bunları biz biliyoruz da onları yapanlar o zaman bunların bu kadar büyük hadiseler olduğunun farkında değillerdi. Yine mesela İstanbul’un Fethi hadisesi. Değil mi? 29 Mayıs 1453’te o gün, o sabah İstanbul surlarına taarruz eden, Fatih Sultan Mehmet’ten aldıkları emirle İstanbul surlarına taarruz eden yeniçeri bir çağı kapatıp, bir çağı açtığının şuurunda, farkında mıydı? Değildi. O sadece aldığı emrin gereğini yerine getiriyor, vazifesini yapıyordu. O günleri yazanlar, o günleri anlatanlar, o günleri yaşayıp da anlatanlar, yaptıkları işin büyüklüğünün farkında değiller. Kim fark ediyor bunu ? İşte 10, 15, 25 sene sonra tarih kitaplarını yazanlar batıda, doğuda; diyorlar ki 29 Mayıs 1453 bir çağın kapandığı, bir çağın açıldığı dönemdir. Orta Çağ kapanmıştır, yeni çağ açılmıştır. Avrupa açısından da doğu açısından da öyledir. Ama bu işi gerçekleştiren, bunun aktörleri bunun farkında değiller. Çünkü onlar saat saat, gün gün yaşadıkları için bu gelişmeler ona bir önceki günün tabi bir gelişimi olarak geliyor.”

Bugün Türkiye’de ve dünyada bir çağın kapandığı, bir çağın açıldığı dönemlerin yaşandığını savunan Şentop, “Ama bu dönüşümün, değişimin; bu büyük tarihi hadisenin aktörleri olarak; bizler, sizler tam olarak fark edemiyoruz. Bundan 25 sene sonra Türkiye’nin tarihini, dünya ve Avrupa tarihini yazanlar bir çağın kapandığını, bir çağın açıldığını, bunun da AK Parti’nin aktörü olduğu bir dönüşüm olduğunu, sizlerin; AK Parti teşkilatlarının, mensuplarının ve aziz milletimizin aktörü, mimari olduğu bir değişim dönüşüm olduğunu yazacaklar. Bu büyük tarihi hadisenin en önemli virajlarından, kilometre taşlarından biri 7 Haziran 2015 seçimleridir.” şeklinde konuştu.