Büyük Birlik Partis i(BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Seyid Onbaşı'nın Çanakkale Savaşı sonrası memleketine döndüğünde, şehrin valisinin kendisine maaş bağlamak istediğinde 'Ben o topu Allah için attım, bana lütf-u ihsan eden Allah'a şükrederim, maaş istemem' diyerek reddettiğini, bugün devlete hiç katkısı olmayanların ise devlet rantından gemicikleri olduğunu söyledi.

BBP Manavgat İlçe Başkanlığı'nın Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) konferans salonunda düzenlediği 'Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü Kutlaması ve Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nu Anma' konulu konferansta konuşan Kaptan Kartal, Queen Elizabeth gemisini batırarak 'Çanakkale geçilmez' diyen Seyid Onbaşı'nın, kendine maaş bağlanmasını reddettiğini, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un da yazdığı İstiklal Marşı için para almayı kabul etmediğini kaydetti.

Dün 'Çanakkale geçilmez' diyerek destan yazan ecdadın, kendisi için maaş bağlanmasını istemediğinin altını çizen Kartal, "Seyid Onbaşı kendisi için devletin maaş bağlanmasını istemezken bugün devlete ve millete hiç bir katkısı olmayanların, milleti seçimden seçime hatırlayanların devlet eliyle gemicikleri var. Dünyalık tamdır. Seyid Onbaşı devletten bir kuruş almadan bu dünyadan göçtü. Ülkemizin nereden nereye geldiği ortada." diye konuştu. 1915 yılında o döneminin tıp fakültesi olan İstanbul'daki Dar-ül Fünun'unun o yıl mezun vermediğini, çünkü hepsinin Çanakkale'de şehit düştüğü için mezun vermediğini belirten Kartal, Çanakkale'yi o dönem geçilmez kılan ruh yeniden yakalanmadığı sürece sorunlarının çözülemeyeceğini kaydetti.

"KÜRT KARDEŞLERİMİZİ BİZDEN AYIRMAK İSTİYORLAR"

AK Parti'nin 13 yıllık yanlış politikalarının ülkeyi bölünme noktasına getirdiğini belirten Kartal, ülkede bir PKK, bir KCK, bölücülerin ve terör sorunu var olduğunu, gerçek olduğunu kaydetti. PKK terör örgütünün, 35 yıldır ülke insanına kan kusturduğunu belirten Kartal, "Bugün sözde çözüm süreci altında açıklanan sözler içinde Kürt kardeşimin sorununu çözecek bir tek madde yok. Kürt kardeşlerimizi bizden ayırmak istiyorlar. Öcalan affı, genel af ve özerklik var. Kürt kardeşimin sorununu çözecek hiç bir şey yok. İktidar, ülke insanını o hale getirdi ki bugün 35 bin insanın katili Abdullah Öcalan salınacak dense, aman 'salınırsa salınsın' deme noktasına getirdiler. Ama siz bunu yüreğiniz yetiyorsa bir de şehit anne ve babasına sorun. İktidar, analar ağlamasın derken şehit analarını ağlatmaya devam ediyor." ifadesini kullandı.

Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde bazı illerde askerin kışlasına, polisin karakoluna çekildiğini anlatan Kartal, PKK terör örgütünün Şırnak'ta, Diyarbakır'da, Hakkari'de kimlik kontrolü yaparken, vergi toplarken devleti yönetenlerin hiç seslerini çıkarmadığını söyledi. Güneydoğu'da terör örgütünün devleti teslim aldığını vurgulayan Kartal, "Güneydoğu'da devlet yok. Terör örgütü bölgede kimlik dağıtıyor. Terör örgütü mensupları o bölgenin demografik yapısını değiştirmek için tapu kayıtlarını değiştiriyor. İnsanların zorla topraklarını elinden alıyor. Halk, devleti yanında görmeyi beklerken polis karakoluna, asker kışlasına çekilmiş durumda." şeklinde konuştu.

Ülkede yokluk sınırının 4 bin 500 lira, açlık sınırının ise bin 250 lira olduğunu belirten Kartal, ülkeyi şatafat ve israfla yönetenlerin ise yaptırdıkları sarayın sadece bir klozetinin 10 bin dolar olduğunu ifade etti. 6 yıl önce kaybettikleri şehit liderleri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ilkeli, dürüst, samimi ve bilge siyasetine her geçen yıl özlemin arttığını anlatan Kartal, TRT'nin Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili belgeselinin yanlış bilgiler içerdiğini, hiç kimsenin bu belgesele itibar göstermemesi gerektiğini kaydetti.

Belgeselde merhum Yazıcıoğlu'nun 12 Eylül öncesi hayatına pişman gibi gösterildiğinin altını çizen Kartal, Yazıcıoğlu'nu yakından tanıyan biri olarak şehit liderlerinin hayatının hiç bir döneminde pişmanlık duyacak bir iş yapmadığı için de 'Ben pişmanım' dediğini sağlığında hiç duymadıklarını sözlerine ekledi. Kartal, "Belgesel, merhum liderimizle ilgili gerçekleri yansıtmıyor." dedi. Konferansın sonunda BBP İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Kartal'a bir buket çiçek takdim etti.