Uğradığı silahlı saldırıda yaralanan CHP Adana milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen, Sarıçam ilçesindeki seçim ofisinin açılışına katıldı.

Seçim ofisinin önünde toplanan partililer, 'Elif’e uzanan eller kırılsın' sloganı ve alkışlarla Türkmen’i karşıladı. Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, şiddet olaylarının toplumun her kesiminde arttığını, CHP iktidarında huzur ortamının sağlanacağını söyledi. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de seçim yasaklarından önce açıklanan son ankette Adana’da 1’inci parti olduklarını duyurdu.

Elif Doğan Türkmen’e yapılan saldırının, hiçbir kadını korkutmaması gerektiğini, bu tür olayların kadınları daha da güçlendireceğini ifade eden milletvekili adayı Müzeyyen Şevkin, "Adayımız Elif Hanım'a yapılan saldırı kabul edilemez. Biz bu olayın ülkeyi kaos ortamına sürüklememesi ve partimizi yıpratmak isteyenlere fırsat vermemesi adına, seçim çalışmalarımıza kadınlarımız ve tüm halkımız için ara vermeden devam ediyoruz." dedi.

Açılışın son konuşması için güçlük çekerek ayağa kalkan Türkmen, "Bu toprakların kurtuluş mücadelesinde Kara Fatma'larımız, Halide Edip'lerimiz vardı. Kadın ve erkek omuz omuza verip, bu ulusun varlığını kurtardı ve korudu. Şimdi her birimiz Cumhuriyetimizi ölümsüzleştirmek adına, bu ülkenin neferi olarak mücadele etmek zorundayız. Sorumluluğumuzun farkındayız; bu sevgi selinden sonra sorumluluğumuz bir kat daha arttı. Bana geçmiş olsun dileyen dostlarım, bir ihtiyacım olup olmadığını soruyor. Sevgili hemşerilerim, ihtiyacım olan tek şey 7 Haziran’da CHP’ye vereceğiniz oy." diye konuştu.