MHP Malatya milletvekili adayı Şinasi Kazancıoğlu, “7 Haziran’dan sonraki tabloda koalisyonu istemeyen AK Parti'dir. İktidarın yaşadığı koalisyon korkusu bu ülkeye ne ağır faturalar çıkardı, bunu halkımız görüyor.” dedi.

MHP İl Başkanı Mehmet Erdem ve Malatya milletvekili adayları Yeşilyurt, Tecde ve Konak’ta vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinledi. Büyükşehir statüsü ile birlikte bu bölgelerde hizmet konusunda önemli sorunlar yaşadıklarını anlatan vatandaşlar, problemlerin çözülmediğini dile getirdi.

MHP Malatya milletvekili adayı Şinasi Kazancıoğlu, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran’da sandıktan çıkan sonuçların AK Parti’yi memnun etmediğini, iktidarın koalisyondan büyük korku yaşadığını belirtti. Gelişmiş demokrasilere sahip Avrupa’da 20’ye yakın ülkenin koalisyon hükümetleri tarafından yönetildiğini ifade eden Kazancıoğlu, hiçbir sorun yaşanmamakla birlikte başarılı bir hizmet üretimi gerçekleştiğinin altını çizdi.

Türkiye’de ise hükümetin, korkuları nedeniyle koalisyona yanaşmadığını vurgulayan Kazancıoğlu, şöyle devam etti: “Demokrasinin ve hukukun hakim olduğu ülkelerde koalisyonlardan korkmamak gerekir. Koalisyonlar toplumda uzlaşmanın sağlanması açısından önemlidir. 7 Haziran’dan sonraki tabloda koalisyonu istemeyen AK Parti'dir. İktidarın yaşadığı koalisyon korkusu bu ülkeye ne ağır faturalar çıkardı, bunu halkımız görüyor. 1 Kasım'da bunu en iyi şekilde değerlendirip gereğini yapacaklarına inanıyoruz.”

Ülkenin geleceğine ilişkin büyük endişeler taşıdıklarına anlatan Kazancıoğlu, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin ülke geleceği ile ilgili belirli endişeleri vardır, bu endişeleri ile ilgili hassasiyetlerini de seçim öncesi halkımızla paylaşıyoruz, onlara anlatıyoruz. MHP’nin belirli hassasiyetleri var ve bu hassasiyetler halkımız tarafından da bilinmektedir. ‘Bizi var kılan vatan ve millet sevdasıdır. Koltuk merakıyla ne ilkelerimizden cayarız ne de makam-mevki tutkusuyla inançlarımızı pazarlık konusu yaparız. Çünkü biz Türk milletiyiz’ vurgusunu her zaman ortaya koyan Genel Başkanımız var. Ülke yönetimi ciddiyet ister, yalanlardan uzak, halkını kandırmayan gerçekleri halkıyla paylaşmaktan korkmayan ‘ne aldanan ne de aldatan’ olmayan bir iktidar bu ülkeyi geleceği sağlam temeller üzerinde taşır. O da Milliyetçi Hareket Partisi’dir. 1 Kasım'da ülkenin geleceği oylanacak. Bunu hatırlayıp sandıklara gidelim.” şeklinde sözlerini tamamladı.