CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, AK Parti ile partisi arasında koalisyon kurulamamasını değerlendirdi. Sındır, “Biz koalisyon kurabilmek için özveriyle çalıştık fakat tüm özverili çalışmalarımıza rağmen olmadı, çünkü birileri de koalisyonun olmaması için ülkenin huzurunu ve güvenliğini tehlikeye atarak bu çalışmalara gölge düşürdü.” dedi.

Sındır, Kemalpaşa ilçesine bağlı Halilbeyli ve Dereköy’de vatandaşlarla biraraya geldi. Genel Seçimde milletin uzlaşmayı ve koalisyonu işaret ettiğini söyleyen Sındır, “Bunun anlamı, vatandaş, ‘Biz ülkede artık AKP’nin tek başına iktidarını değil, koalisyonla daha geniş katılımlı bir hükümeti, bir yönetimi istiyoruz.’ dedi. Sandıktan çıkan sonuç budur.” şeklinde konuştu. Muhtemel bir erken seçimde CHP’nin oyunu arttıracağını iddia eden Milletvekili Sındır, “Her şeye rağmen 14 yıldır iktidarı eleştiren ana muhalefet partisi olarak, bu koalisyonun olması gerektiğini söyledik. Koalisyonun Türkiye’nin ekonomisi için, huzuru için, istikrarı için kurulmasını istedik. Millet ve memleket önceliğiyle elimizi taşın altına koyduk. Biz Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapıcı ve özverili gayretleriyle Türkiye’de kutuplaşmaya, ötekileştirmelere son vermek için bir büyük koalisyonun olması için sabırla çalıştık ama olmadı. Tüm iyi niyetlerimizle uzattığımız elimiz havada kaldı.” dedi.

Türkiye’nin bir erken seçime değil, tekrar seçime gittiğini belirten Sındır, sözlerini şöyle tamamladı: “Şimdi önümüzde seçim var. Bunun adına erken seçim demek yanlış, bunun adı seçim tekrarıdır. Oy verdiniz, Parlamento'yu oluşturdunuz ama Parlamento bir hükümet kuramadı. Oylarınızla seçilen Parlamento'da bir hükümet yok. Şu anda Meclis’te komisyonlar yok. Komisyonlar çalışmıyor değil, komisyonlar oluşturulmadı bile ve ciddi bir hükümet boşluğu yaşanıyor. Bu süreçten CHP, oyunu arttırarak çıkacaktır. Bugün sanayici, üretici, çiftçi kan ağlıyor. Esnaf, yeniden yapılandırdığı borcunu, gelirleri düştüğü için ödeyemiyor. Bu sorunlara çözüm getirmesi gereken bir hükümet kurulması gerekirken biz yeniden seçime gidiyoruz. CHP olarak, ülke menfaatlerini her zaman partimizin menfaatlerinin üzerinde tuttuk.”