CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Bu hükümet 13 yıl boyunca terörü yok etmedi, kontrol etti. Millete, '400 milletvekili verseydiniz bunlar olmazdı' dedirtmeye çalışılıyor. Kendi iktidarları ve hırsları uğruna terörün siyasetini yapıyorlar.” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, seçim çalışmalarına Küçük Menderes’te devam etti. Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçe ziyaretlerinde hemşehrileri ile bir araya gelen Sındır, yaklaşan seçimler ve gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 1 Kasım seçimlerinin ülkemiz için kritik önemde olduğunu ifade eden Sındır, “Ülkemiz için, milletimiz için çok önemli bir seçime gidiyoruz. 7 Haziran seçimlerinde 'sana tek başına iktidar vermiyorum, uzlaşın, birlik olun' diyen halkın iradesini birileri görmezden geldi. Ardından düğmeye basarcasına ülke terör ve korku ortamına girdi. Her gün gelen şehit haberleri ile ocaklara, anaların babaların yüreğine ateşler düştü. Bu hükümet 13 yıl boyunca terörü yok etmedi kontrol etti. Terör ve şehit haberleri ile topluma korku ve gözdağı verilmeye çalışılıyor. Millete '400 milletvekili verseydiniz bunlar olmazdı' dedirtmeye çalışılıyor. Kendi iktidarları ve hırsları uğruna terörün siyasetini yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

Bu iktidarın terörle mücadeleyi bile algı operasyonu olarak kullandığına dikkat çeken Sındır, şöyle devam etti: “Hiçbir makam ya da başarı bir canımızdan, ülkemizin birliğinden, kardeşliğimizden daha önemli olamaz. Hiçbir seçim ve iktidar bizi biz yapan Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığından, geleceğinden ve güvenliğinden daha önemli olamaz. Millete mal olmuş her türlü sorunun çözüm yeri Meclis’tir. Kapalı kapılar arkasında İmralı’da, Kandil'de çözüm arayanlar ülkeyi sadece daha da karanlığa götürenlerdir. Bu nedenle ısrarla söylüyoruz… Biz CHP olarak iddia ediyoruz, bu sorunu biz çözeriz. Türkiye’de barışı ve kardeşliği biz sağlarız. Çünkü bizim birileri gibi gizli gündemimiz yok. Bizim tek bir derdimizi ve sevdamız var o da millet, memleket ve insanımız.”

Vatandaşlardan, CHP iktidarında sosyal yardımların kesileceği yalanlarına inanmamalarını isteyen Sındır şunları ekledi: “CHP iktidarında sosyal yardımların kesileceği söylentileri ile vatandaşlarımızı tehdit ediyorlar. Bizim iktidarımızda sosyal yardımların kesilmesi bir yana iki katına çıkaracağız. 7 Haziran öncesi bizim ekonomik vaatlerimize kaynak bulamazlar diye dudak bükenler şimdi ne oldu da bizim vaatlerimizi aldılar, şimdi kendi vaatleri gibi halkın önüne çıkıyorlar. Biz asgari ücret en az bin 500 TL olacak dedik; bizi iş adamlarına şikayet ettiler. Şimdi bakıyoruz onlar da asgari ücreti bin 300TL’ye çıkarıyor. Demek ki kaynak varmış. Ya da isteyince oluyormuş. Bu devletin, bu milletin kaynağı dar gelirlimize, muhtacı olan vatandaşımıza yetmeyecekse sözün bittiği yerdir. Siz yeter ki halkı ve hakkı rehber edinin. Adil olun, üretimden yana olun. Bizim iktidarımızda bizim için tek öncelik bunlar olacak. Destek olun, omuz verin CHP’yi iktidar yapalım. Hep birlikte aç insanların olmadığı, işsizin olmadığı kardeşlik ve barış ortamında adil bir Türkiye kuralım.”