Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pınarhisar Cezaevi'nde tutuklu iken Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı olan Hüseyin Özbakır, 2006 yılından beri görev yaptığı Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan emekliye ayrılarak, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Özbakır," Sayın Cumhurbaşkanımızı zamanında cezaevinde 4 ay misafir etmiştim. 4 ay can güvenliğini sağlamıştık o zamanlar. Tabi o zamanlar cezaevinden sağ çıkmak meseleydi." dedi.

Emirgan Otel’de basın toplantısıyla aday adaylığını açıklayan Özbakır, “13 Şubat itibariyle emekli oldum. 9 yıldır Zonguldak’tayım. Zonguldak’ın birçok eksikliği var. Maalesef biraz geri kalmış. Ben adalet hizmetini noktaladım. Orası geride kaldı. Ama beni biliyorsunuz dur durak bilmeyen insanım. Oturmayı sevmem. Bu nedenle bir karar aldım. AK Parti’den aday adayı olmaya karar verdim. Ben bu kentin sorunlarını bildiğim için buradan aday olursam faydalı olacağımı düşünüyorum. Eğer Zonguldak’tan adaylığım kısmet olursa ilk yapacağım iş Ankara karayolundan bütün şehri fotoğraflayacağım. Çünkü büyüklerimiz Ankara’dan gelirken havadan geldikleri için yollarımızı bilmiyorlar. Resimlerle dosya halinde önlerine koyacağım.” dedi.

"ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMEDİM, SİNYAL ALDIM"

Gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Özbakır, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştükten sonra mı aday oldunuz? sorusu üzerine “Cumhurbaşkanıyla görüştüm dersem olmaz. Ama tabi yukarıdan bazı sinyaller aldım. Cumhurbaşkanı'yla bizzat görüşmem olmamıştır. Ama adaylık konusunda sinyaller aldım.

"ERDOĞAN’IN 4 AY CAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLADIK"

Özbakır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pınarhisar Cezaevi’nde kaldığı günlerin sorulması üzerine, şunları söyledi: “Aradan 17 sene geçti. Az bir zaman değil. Daha önce siyasete girme niyetim olsaydı 13 sene önce girerdim. İnanın değişen bir şey olmazdı. Ben burada halktan aldığım intibaya göre olumlu iz bıraktığım kanaatindeyim. Katıldığım toplantılarda hep bu şehrin sorunlarıyla ilgilendim. Hiç olmazsa bir başlangıç yapmamız ve gözümün arkada kalmaması lazım. Benim asıl yola çıkma nedenim o. Sayın Cumhurbaşkanımızı zamanında Kırklareli Başsavcısı'yken cezaevinde 4 ay misafir etmiştim. 4 ay can güvenliğini sağlamıştık o zamanlar. Tabi o zamanlar cezaevinden sağ çıkmak meseleydi. İşin gerçeği budur”