CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, 2003’ten 2014’ün Eylül ayına kadar 51 bin 43 siteye erişim engelli varken, bu sayının 2015’in Ekim ayı itibariyle 103 bin 877’ye yükseldiğini söyledi. Erdem, engelli web’in verilerine göre erişim yasaklarının yüzde 94.2’sinin TİB kararıyla gerçekleştiğinin ortaya çıktığını ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakanlık aracılığıyla TİB'in halkın haber alma özgürlüğüne yönelik bu sansür girişimine ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Erdem, şu soruları yöneltti:

"AKP karşıtı haberler yapmak kamu düzeni ve milli güvenlik gerekçeyi tehdit etmek midir? Kamu düzeni AKP yönetiminin kurduğu hegemonya ve rant düzeni midir?

Son 1 yılda önceki yıllara göre engellenen sitelerin tamamından daha fazla siteye erişim yasağı getirilmesinin gerekçeleri nedir?

Gezi eylemleri, 17-25 Aralık skandalı ve özellikle seçim sonrası artan terör olayları ve açık yönetim zaafiyeti olan katliamların bu engellemelerdeki etkisi nedir?

Son 5 yılda, kaç internet sitesi erişim sağlayıcısına, içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi kararının gereğini yerine getirmediği için ceza verilmiştir?

07 Haziran’dan itibaren engellenen internet sitelerinin kaçı haber sitesidir?

Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddasıyla 1 günde ortalama kaç kişiye dava açılmaktadır? Bu gerekçeyle kaç twitter hesabı kapatılmış ve kaç haber sitesine erişim engellenmiştir?

Provokatif haberler yapan, siyasilerin ve muhalif sanatçı ve yazarların kişilik haklarına açıkça saldıran, toplumun bir kesimini alenen ötekileştiren ve düşmanlaştıran havuz medyasının internet sitelerine yönelik iktidarınız döneminde herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur?"