Sivas MHP İl Başkanlığı tarafından parti binasının çatısına asılan 'Terörü bitirmek için 400 vekil değil 400 gün yeter' yazılı pankart için Valilikten uyarı geldi. 400 vekille sorunları olmadığını söyleyen MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Taşçı, “400 vekili biz de alabiliriz, başka partiler de alabilir. Ancak önemli olan bu ülkede terörün bitmesi, ay yıldızlı al bayrağın dalgalanması ve ezanlarımızın dinmemesidir.” dedi.

MHP İl Başkanlığı, Yüksek Seçim Kurulu kararlarını esas alarak Valiliğe itiraz etti. Merkez İlçe Başkanı Murat Taşçı, Valilikten gönderilen yazıda çatıya asılan pankartın kaldırılmasının istendiğini belirterek, “Biz de Yüksek Seçim Kurulu'nun ilgili kararları gereği itirazımızı yapmış bulunmaktayız. Bu yazı şahsımıza ulaştığı anda düşündük ve çatımızda terörün 400 günde bitirileceğine dair pankart, ecdadımızın 3 hilalli bayrağı ile ay yıldızlı bayrağımız vardı. Bundan kimler neden rahatsızlık duydu anlayamadık” diye konuştu.

“Doğu ve Güneydoğu illerinde birilerini memnun etmek için kamu kurumlarından TC ibarelerini kaldırır, dağlardan ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazılarını siler” diyen Taşçı, şöyle devam etti: “Türk bayrağının o bölgelerde indirilmesine göz yumar, fakat Anadolu’nun göbeğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Sivas’ta bayrağımız neden indirilmek istenir, düşündük. Ecdadımızın 3 hilalli bayrağı ile Türkiye Cumhuriyeti devletimizin ay yıldızlı al bayrağı bin yıldır Anadolu’da dalgalandığı gibi kıyamete kadar da bu topraklarda dalgalanacaktır. Herkes te bilsin ki bu ülkede milletin yanına millet, bayrağın yanına bayrak konulmayacaktır. Bu vesileyle her vatandaşımıza evlerine ve işyerlerine ay yıldızlı Türk bayrağını asmaya davet ediyorum”

“ASIL ÖNEMLİ OLAN TERÖRÜN BİTMESİ”

400 vekille bir sıkıntıları olmadığını kaydeden Murat Taşçı, “400 vekili biz de alabiliriz, başka partiler de alabilir. Ancak önemli olan bu ülkede terörün bitmesi, ay yıldızlı al bayrağın dalgalanması ve ezanlarımızın dinmemesidir” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN İNDİRİLMESİ GEREKEN PANKART…”

Merkez İlçe Başkanı Taşçı kendileri için asıl indirilmesi gereken pankartları da hazırladıkları görsel materyallerle göstererek, “Bizim için indirilmesi gereken uzun zamandır duymadığınız terörist başının flamaları ve o partinin pankart ve flamalarıdır. Bizim için asıl indirilmesi gereken Üsküdar’da asılan ‘şehit haberlerinin gelmesini istemiyorsan AK Parti’ye evet de’ pankartıdır” ifadesini kullandı.