TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Ramazan Bayramı sebebiyle yayımladığı mesajında, "Siyaset kurumu olarak milletimizin bizlere duyduğu güveni boşa çıkarmamakla yükümlüyüz. Sorunlarımızı çözmek ve geleceğimizi inşa etmek için aramızdaki diyalog kapısını açık tutarak uzlaşma kültürünü yaşatmak zorundayız." dedi.

Bayramın manevi ikliminin herkesi kuşatması, milleti iyilikte, doğrulukta ve hayırda buluşturması dilediğinde bulunan Yılmaz, bayramın millete ve tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini temenni etti. "Ülkemizdeki huzur ve barış ortamının devamı için bütün günlerimizin bayram coşkusu ve heyecanı ile geçmesini temenni ediyorum." diyen Meclis Başkanı Yılmaz, "Ramazan ayı, toplum olarak birlik ve dayanışma gösterdiğimiz müstesna zamanlardan biridir. Ekmeğimizi bölmeye, soframızı paylaşmaya vesile olan bu güzel günlerde yakaladığımız manevi iklimin, bayramdan sonraki günlerde de devam etmesini arzu ediyorum. Ramazan ayında yapılan ibadetlerin ve hayırların, edilen duaların kabul olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Aldığımız nefes kadar değerli olan bayramın, küslerin, dargın ve kırgınların barışmasına, komşuların buluşmasına, akrabaların kaynaşmasına vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

İnsanlığın kurtuluşuna ve aydınlanmasına vesile olan İslam'ın getirdiği mesajlara bugün, dünden daha fazla ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yılmaz, Türkiye'nin yarınlarını bugünden teminat altına alacak, ekonomik, siyasal ve toplumsal bakımdan gelişmesini sağlayacak reformların yapılmasına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

"Özellikle siyaset kurumu olarak milletimizin bizlere duyduğu güveni boşa çıkarmamakla yükümlüyüz." diyen Yılmaz, şunları söyledi: "Sorunlarımızı çözmek ve geleceğimizi inşa etmek için aramızdaki diyalog kapısını açık tutarak uzlaşma kültürünü yaşatmak zorundayız. Farklılıklarımızı bir zenginlik aracına çevirip, milletimize hizmet için yarışmalıyız. Ortak değerlerimizi yayarak beraber yaşama irademizi güçlendirmeliyiz. Zira bizler bir vücudun organları gibiyiz. İslam dünyası içinde müstesna bir yere sahip olan ülkemizin konumunu güçlendirmek için aramızda akıl ve güç birliği yapmak zorundayız. Yerinden yurdundan uzakta yaşamak zorunda kalan Müslümanların yaşadıkları yerlere de barış ve sükunun hakim olması en öncelikli dileğimdir."

Ramazan Bayramı sebebiyle şehirlerarası yolculuk yapacak olan sürücüleri de uyaran Yılmaz, bayram süresince vatandaşların araçlarını daha dikkatli ve sabırlı kullanması istedi ve tüm vatandaşlar ile Müslüman aleminin bayramını kutladı.