Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı, siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için 3 Nisan'da kura çekimi yapacak.

YSK’nın takvimine göre ayrıca sandık bölgesi askı listeleri ile Yurt Dışı Seçmen Kütüğündeki askı süresi içinde yapılan değişikliklere itirazların son günü 3 Nisan. Yine milletvekili aday listelerinin il seçim kurullarınca ya da Yüksek Seçim Kurulu’nca itiraz üzerine verilen kararlar ve istifalar sonucu meydana gelen eksilmeler il seçim kurullarınca tamamlanacak.

4 Nisan günü ise il seçim kurullarınca önseçimle belirlenmiş milletvekili adaylarına ait listeler Yüksek Seçim Kurulu’na gönderilecek. Aynı gün sandık bölgesi askı listeleri ile Yurt dışı Seçmen Kütüğü’nde askı süresi içinde yapılan değişikliklere itirazların ilçe seçim kurullarınca karara bağlanmasının son günü.

5 Nisan’da ise YSK tarafından önseçim milletvekili adaylarına ilişkin listenin tasdikli birer örneği ilgili partilerin genel başkanlarına teslim edilecek. Ayrıca ilçe seçim kurullarınca verilen kararlara karşı ilçe seçim kuruluna yapılacak itirazlar saat 17.00’de sona erecek.

6 Nisan günü tutuklulara ve taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listelerinin, Cumhuriyet başsavcılığından istenilen ikinci liste ile karşılaştırılarak değişiklikler SEÇSİS’e işlenmeye başlanacak.