BBP eski Genel Başkanı Destici, iktidarın yeniden seçilmesi halinde Türkiye’yi darbe anayasasından kurtaracağı sözünü vermesini eleştirerek, "Siz 13 yıldır neredeydiniz? 13 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin değil de Patagonya’nın mı hükümetiydiniz?" dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP eski Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara’daki milletvekili adaylarını tanıttı. İçkale Otel’de gerçekleştirilen toplantıya her iki parti yetkilileri ve davetliler katıldı. BBP eski Genel Başkanı Destici, Ankara 2. Bölge 1. sıradan milletvekili adayı oldu. Milletvekili adayları toplu fotoğraflarının ardından program açılış konuşmalarıyla devam etti.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, cumhuriyet kurulduğu tarihten bu yana Türkiye’nin bugünkü kadar yalnızlığa itilmediğini söyledi. Kamalak, "Aziz milletimiz soykırım iddialarıyla böylesine yoğun biçimde suçlanmış mıydı? Sağdan soldan söyleyenler vardı ama resmi planda herhalde Cumhuriyet'in hiçbir döneminde bu kadar ağır yüklemeler olmamıştı. Nitekim, 'kutsiyetpenahları' diye en yüksek makamlarda ağırlanan Papa, Türkiye’yi soykırım yapmakla suçluyor. 56 yıldan bu yana girmek için kapısında durduğumuz Avrupa, onun parlamentosu resmen Türkiye’yi soykırım yapmakla suçluyor. İktidar sahipleri ‘Avrupa Parlamentosunun kararı yok hükmünde’ diyor. Egemen güç sahipleri sizi katillikten öte soykırımla suçladığı zaman bunun arkası gelir. Ne gelir? Üzerinde olduğunuz mülk dedemin mülküdür. Ya o mülkü verin veya o mülkü katbekat karşılayacak şekilde kan bedeliyle beraber karşılığını ödeyin’ diyecekler." ifadelerini kullandı.

Türkiye’de işsizliğin resmi verilere göre yüzde 11,3 olduğunu kaydeden Kamalak, "Bunun rakamsal karşılığı 3 buçuk milyon. Tarımda gizli işsizlerimizle, iş bulmaktan ümidini kesmiş olan gençlerimiz de buraya eklediğimizde bu resmen 6 milyon. İşsizlik oranı sürekli olarak artıyor. Öbür taraftan gelir dağılımındaki adaletsizlik zirve yapmış durumda. Açlık sınırının bin 450 lira olduğu ülkede asgari ücreti 949 lira ilan etmenin akılla mantıkla insaf ile bağdaşan bir tarafı olabilir mi?" diye sordu.

'MİLLET KESESİNDEN MAAŞINI ALIP KEYFİNE BAKIYOR'

İlkokul öğrencisinin bile derse devam noktasında bir sorumluluğunun olduğunu ifade eden Kamalak, şunları söyledi: "Üniversitelerimizde derse yüzde 70 nispetinde devam etmeyen bir üniversite öğrencisi sınava bile alınmaz. Peki Türkiye’nin problemlerini çözsün, milletimizin derdine deva olsun diye Meclis'e gönderilen milletvekilleri, devam etmediği Meclis'e bir gün bile uğramadığı takdirde ne gibi bir müeyyide ile karşılaşıyor? Hiç. Millet kesesinden maaşını alıp keyfine bakıyor. Biz diyoruz ki milletvekili mazeretsiz ve izinsiz olarak Meclis'e devam etmediği an o günün maaşı kesilip milletin hazinesine iade edilecektir. Bunu taahhüt ediyoruz."

'MAALESEF BU SÜREÇLER BİLE OY HESABIYLA HEBA EDİLMEKTEDİR'

Mustafa Destici de pazar günü Ankara’da seçim beyannamesini açıklayacaklarını söyledi. Destici, bu yola inançla ve samimiyetle çıktıklarını ifade ederek, "İki partimizin tabanı müthiş bir şekilde bu iş birliğini arzu etti. Çok üst düzeyde bir kaynaşma var. Saha şu anda bizim önümüzde. Vatandaş bizim önümüzde, hasretle bu ittifakı bekledikleri ortaya çıktı." diye konuştu.

Ağrı’da yaşanan çatışmaya değinen Destici, şunları söyledi: "Bugün geldiğimiz noktada milletin nezdinde, millette oluşan algı, sanki bir tezgahmış gibi ortaya konmuştur. Hiç kullanmak istemediğimiz kelimeleri kullanmak zorunda bırakılıyoruz. Ama açıklamalara baktığımız zaman, orada yaptığımız incelemelere baktığımız zaman birilerinin, hem PKK’nın siyasi sözcüleri hem de iktidar partisinin yöneticilerinin derdinin bu iş üzerinden oy devşirmek olduğu, istismar olduğu çok açık ve net bir şekilde ortadadır. Maalesef bu süreçler bile oy hesabıyla heba edilmektedir."

'SİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN DEĞİL DE PATAGONYA’NIN MI HÜKÜMETİYDİNİZ?'

Destici, 13 yıldır iktidarda olanların ilk defa seçime giriyor gibi millete yeni sivil, demokratik anayasa vadettiğini hatırlatarak, "Türkiye’yi darbe anayasasından kurtaracakları sözünü vermektedir. Ben buradan sesleniyorum. Siz 13 yıldır neredeydiniz? 13 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin değil de Patagonya’nın mı hükümetiydiniz?" sözleriyle eleştirdi.

'3 BİN 500 ARKADAŞIMIZIN HEPSİNE BÖYLE BİR İFTİRA ATILMASINI BEN KABULLENEMİYORUM'

3 bin 500 tane birinci sınıf emniyet müdürünün emekli edildiğini hatırlatan Destici, şöyle devam etti: "Paralel yaftası vuruluyor. Haksızlık, büyük bir iftira. 3 bin 500 arkadaşımızın hepsine böyle bir iftira atılmasını ben kabullenemiyorum. Bu arkadaşlarımızın içerisinde her görüşten insan var. Kürdü, Türkmeni, Lazı, Çerkezi, sağcısı, solcusu, milli görüşçüsü var. Bakın tek tek. Ama yaptığınız yanlışa kılıf arayıp millete bu şekilde takdim edemezsiniz. Yapılan yanlışların artık sınır tanımaz ve ölçüsüz bir noktaya geldiğini görüyoruz."