Dışişleri Bakanlığı, AB dönem başkanı sıfatıyla Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak ve beraberindeki heyetin 25 Ağustos 2016 tarihinde Türkiye’ye geleceğini açıkladı.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “AB dönem başkanı sıfatıyla Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak ve beraberindeki heyet 25 Ağustos 2016 tarihinde ülkemize bir ziyaret gerçekleştirecektir. Bakan Lajcak, darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM binasını ziyaret edecektir. Konuk Bakanın Sayın TBMM Başkanımız İsmail Kahraman tarafından kabul edilmesi öngörülmektedir. Misafir bakanın Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından da kabul edilmesi, Sayın Bakanımız ve Sayın Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerecimiz Ömer Çelik ile ikili görüşmeler gerçekleştirmesi planlanmaktadır” denildi.
Söz konusu görüşmelerde 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşanan gelişmelerin yanı sıra, Türkiye-AB ilişkileri, müzakere süreci ve göç krizi ile bölgesel ve uluslararası konulardaki güncel gelişmelerin ele alınmasının öngörüldüğü bildirildi.