SP İzmir 1. bölge milletvekili adayı Ahmet Gürhan, dün Gündoğdu Meydanı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mitingi için taşeron işçilerin zorlama ve dayatmayla İzmir'e getirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Özel bir televizyon kanalındaki programa katılan SP adayı Gürhan, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. SP ile BBP'nin oluşturduğu Milli İttifak'ın ekonomide yaşanan sıkıntıları çok iyi bildiğini ve çözümleri hazırladığını söyleyen Gürhan, ''Seçimlerde Türk halkı, çok zorlu bir karar noktasına getirilip bırakıldı. Hukuk ve demokrasi zedelenmiştir. Kapitalist sistem, Türkiye'de ezici ve güçlü bir şekilde yayıldı. Güçlü sermayenin de ortaklığıyla insanlarımız ezildi. Tekelleşme, ücret dengesizliği, çalışanların haklarının yok olması bunun bir sonucudur. Ülkemizin yüzde 80'i açlık sınırının altında yaşıyor. Faiz ve rant üzerinden gidip üretimin içinde değiller. Kamu kaynaklarını emiyorlar. Biz reçete ve çözümlerimizle bu sorunları çözeceğiz.'' diye konuştu.

'BU DAYATMADIR'

Küçük esnafın sıkıntılarına da değinen Milli İttifak İzmir 1. bölge adayı Ahmet Gürhan, ''Üretimin neredeyse yüzde 70'ini küçük esnafımız gerçekleştiriyor. Verginin de yüzde 50'den fazlasını ödüyor. Siz milletinizle birlikte karar vermezseniz bu AVM'leri, bu kibir kulelerini açmakla sorunları çözemezsiniz. Gelin bakalım, bu AVM'lerde çalışan vatandaşımız hangi şartlarla yaşıyor ona bakalım. Biz modern bir kölelik istemiyoruz. Dün Gündoğdu Meydanı'ndaki mitingi gördük. Bütün taşeron firmalar oraya insanları getirmişler. Plakalar, İzmir plakası bile değil. Bu dayatmadır. Sizin demokrasi anlayışınız bu mudur?'' şeklinde konuştu.

'BU ÖZGÜRLÜK ANLAYIŞI SORUNLU'

İzmir'de yoğun bir seçim çalışması sürdürdüğünü ifade eden Gürhan, ''İzmirli hemşehrilerim, önceki günlerde bir AKP milletvekilinin açıklamasına tepkililer. Biz de bu açıklamayı üzüntüyle karşılıyoruz. Bu AKPli vekilin özgürlük anlayışı içki içmek, mini etek giymek mi? Bu pencereden bakmak çok yanlış. Siz insanların özgürlüğünü tıkayamazsınız. Neden komşularımızda devrimler oldu, diktatörler yıkıldı? Tek bir sebebi var, özgürlük ve adalet istediler. Siz bunu kuramazsanız, ülkenin gelişmesinden bahsedemezsiniz. Ben de o arkadaşımıza şunu soruyorum: Sizin özgürlük anlayışınız, bizim bin yıl şehitlerimizin kanıyla çizdiğimiz bu sınırlar içindeki topraklarımızı satmak mıdır? Sizin özgürlük anlayışınız bu mu?'' dedi.