Milletvekili genel seçimlne ittifak yaparak girecek olan SP ile BBP'nin İzmir adayları, üzerinde iki partinin de amblemleri bulunan, “Milli İttifak, Milli İktidar” yazılı pastayı birlikte keserek seçim çalışmalarını başlattı.

SP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen seçim stratejileri toplantısında biraraya gelen aday ve yetkililer, yapılacak çalışmaları değerlendirdi. Açılış konuşmasında seçimlerin önemine değinen SP İl Başkanı İsmail Öztürk, bütün gözlerin Türkiye’nin üzerinde olduğunu dile getirdi. BBP İl Başkanı İsmail Gider ise kurulan ittifakın milliliğini kendilerinin yakinen yaşadığını, milletin de buna şahit olacağını söyledi. İki doğru partinin birleşerek çok daha güçlü bir doğru oluşturduğunu vurgulayan Gider, “Elleri kire pisliğe bulaşmamış, pırıl pırıl iki parti biraraya geldi. Bu harekette dualar var. Bizim adaylarımız, milletimize öyle bir hizmet edecekler ki herkese örnek olacaklar.” dedi.

Seçim stratejileri hakkında bilgi veren SP İzmir 2. bölge 1. sıra adayı Bayram Sakartepe ise, “İttifak kararı açıklandığından beri yüzlerce telefon aldım, çünkü milletin istediği, beklediği bir ittifak olmuştur. Milletimiz ittifak etmiştir. Bu ittifak ile en az yüzde 15 oy alacağız. Matematiksel bir toplamdan çok daha fazla bir oy alacağız. Büyük bir sinerji oluşturduk. 8 Haziran sabahı tüm Türkiye’de seçim sürprizleri konuşulacak. Milli İttifak dalgası geliyor. Yüzde 15 oy dilimi ile koalisyonla iktidara gelecek bir partinin milletvekili adaylarını şimdiden buradan selamlıyorum.” şeklinde konuştu. Herkes 7 Haziran’ı düşünürken kendilerinin 8 Haziran’ı düşündüğünü belirten Sakartepe, neler yapacaklarını planladıklarını kaydetti. Türkiye’nin kronikleşmiş problemleri olduğunu söyleyen Bayram Sakartepe, “Millet artık sivil bir anayasa istiyor. Anayasa hukuku profesörü olan Genel Başkanımız Mustafa Kamalak ile bunu sağlayacağız. Ülkemiz, dış politika alanında ciddi tıkanmalar yaşıyor. Milli İttifak, yeni milli dış politika ile milletimizin önünü açacak bir noktaya taşıyacaktır. Türkiye’de ciddi bir kutuplaşma var. Biz milletimizin sorunlarını kutuplaşarak değil, kucaklaşarak çözeceğiz, çünkü Millî Görüş ne zaman Parlamento'ya girdiyse siyasete bir seviye ve nezaket kazandırmıştır. Adil bir ekonomik düzen kuracağız. Haklıyı güçlü kılacağız. Adil bir paylaşımdan yana olacağız. Kaynakları milletimizin lehine çevireceğiz. Maalesef hiçbir partinin manevi kalkınma projesi yok. Maddi kalkınmanın yanında ahlâk ve maneviyatımızı da ötelemeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından SP adayı Sakartepe’ye, kızı Zeynep tarafından çiçek verildi. İl Başkanı Öztürk ve İl Başkanı Gider ise birlikte, Milli İttifak pastasını keserek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.