Genel seçimde işbirliği kararı alan SP ile BBP, aday listelerini büyük ölçüde boş olarak Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. İki parti arasındaki ittifakın son günlere kalması sebebiyle listelerin hazırlanamadığı ve bu sebeple iki partinin YSK’ya verdiği listelere, en alt sıralardaki isimleri yazdığı öğrenildi. Her iki parti, listelerdeki eksik yerleri 10 Nisan 2015'e kadar dolduracak. Teslim edilen listelerde, sadece Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici başa yazıldı.

YSK’ya milletvekili aday listelerinin teslim edilmesi gereken son tarih olan 7 Nisan’da mesai bitmeden, seçime girecek bütün partiler listelerini teslim etti. Seçimlere SP çatısı altında girecek olan SP-BBP ittifakının listesinde ise mecburiyetten kaynaklanan bir formüle başvuruldu. BBP listesinin ellerine saat 15.45’te ulaştığını belirten SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, “Bu saatten sonra Türkiye’nin 85 seçim bölgesi için listeleri tek tek yazmak ve bu listelerle ilgili evrakları hazırlamak imkansızdı. Biz de mecburen farklı bir yönteme başvurduk. Sadece genel başkanlarımızı listelerin ilk sırasına yazdık. Yani Mustafa Kamalak’ı İstanbul 1. bölge 1. sıra, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi Ankara 2. bölge 1. sıraya yazdık. Onun dışında listelerin tamamını boş bıraktık. Sadece bütün listelerin en son sırasına adaylarımızın ismini yazarak YSK’ya, mesai bitimi olan 17.00’den önce teslim ettik. Cuma gününe kadar bu listelerdeki eksiklikleri tamamlama şansımız var. Genel merkezdeki arkadaşlarımız, BBP’den gelen liste ışığında eksik yerleri doldurarak, inşallah cuma günü YSK’ya listemizi tam olarak teslim edecek.” diye konuştu.

2011 genel ve 2014 yerel seçimlerini baz alarak bir çalışma yaptıklarını aktaran Kılıç, “Hangi seçim bölgesinde hangi parti öndeyse listenin ilk sırasına o parti adayının ismini yazacağız. 85 bölgenin 55’inde biz, 30’unda da BBP önde görünüyor. O yüzden liste de buna göre şekillenecek. Listenin ilk sırasına hangi parti denk geldiyse ikinci sıraya diğer partili arkadaşımız yazılacak.” diye konuştu.

'BARAJI AŞACAĞIZ'

Kamuoyunda, SP-BBP ile birlikte MHP’nin de içinde olduğu üçlü bir ittifak beklentisi bulunduğunu ifade eden Kılıç, “7 Haziran sonrası Meclis çatısı altında SP’nin olması yönünde yoğun bir talep olduğuna inanıyorum. Kamuoyu anketlerinde SP-BBP-MHP birlikteliği yüzde 30’ları aşıyordu. Ben buna, bereket oluşuyordu diyorum ancak MHP, bu ittifakın içinde yer almak istemedi. SP-BBP birlikteliğinin de baraj sorunu yaşamadan başarıya ulaşacağına olan inancımız tamdır.” diye konuştu.