Saadet Partisi(SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Van'da 81 il, 85 seçim bölgesinden 1. sıra milletvekili adaylarının katıldığı 'Kardeşlik Buluşması' programı gerçekleştirdi. Konuşmasında birlik beraberlik mesajı veren Kamalak, “Biz buraya beyaz toroslarla gelmedik. Güllerle, çiçeklerle kardeşlik kavgasına son vermeye geldik. Kırılan gönülleri onarmak, kardeşliğimizi güçlendirmek için sevgi dolu yürekle geldik.” dedi.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Kardeşlik Buluşması’na 81 ili temsilen birer milletvekili adayı ile birlikte katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Kürt ve Türk’ün tarih boyunca hep birlikte olduğunu, et tırnak gibi olduğunu anlatan Kamalak, “1071 zaferinde Malazgirt’te beraberdik. 1187’de büyük komutan Selahattin Eyyübi Kudüsü zulmün ve düşmanın elinde kurtarırken beraberdik. Şimdi Kudüs kan ağlarken, aslında Kürdün de, Türkün de Kudüs ile beraber ağlaması lazım. Şehitler diyarı bu güzel illerimizde kardeş kavgasına lüzum yok. İslam alemi de birbirinin kanını dökmek suretiyle kan ağlıyor. Aklımızı başımıza toplamamız lazım. Türk, Kürt olmanın bir önemi var mıdır. Emin olun İslam’dan uzaklaştıkça felaketiniz artar, musibet artar, maazallah kan gövdeyi götürür.” diye konuştu.

Kamalak, bugün zorlu bir süreçten ağır bir imtihandan geçildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizi birbirimize düşürmek gücümüzü zayıflatmak, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen dış güçler var. Karanlık oyunları ile bu aziz milleti yıldırmaya bezdirmeye bölmeye ve yok etmeye niyetli harici güçler vardır. Dünyayı kendisine köle yapmak isteyen ırkçı emperyalizm vardır. Ülkemizi karıştırmak isteyen bu dış mihraklara karşı verilecek en güzel cevap hiç şüphesiz inancımız etrafında birlik ve kardeşliğimize daha fazla sahip çıkmaktır.”

Bugün bu kardeşlik için burada olduklarını anlatan Kamalak, “Türkiye’nin 81 ilini temsilen her ilimizden birkaç milletvekilimiz koşa koşa buraya gelmiştir. Biz buraya beyaz toroslarla gelmedik. Güllerle, çiçeklerle kardeşlik kavgasına son vermeye geldik. Kırılan gönülleri onarmak, kardeşliğimizi güçlendirmek için sevgi dolu yürekle geldik. Türkiye’yi yeniden barış yurdu yapmak için geldik. Ezilen gönülleri tamir için İslam ümmetini Türküyle, Arabıyla, Acemiyle, Kürt ve Zazasıyla parçalanmaya yüz tutan gönülleri tamir için geldik. Ayrıya, gayrıya yeter demek için geldik. Kardeş kavgası çıkararak ülkemizi bölmeye, kaynaklarımızı sömürmeye yeltenenlere durun artık diyoruz ve durduracağız inşallah. Silaha, teröre, kana ve göz yaşına yeter artık demek için buradayız. Buradan bütün dünyaya haykırıyoruz. Biz, Türk, Arap, Acem, Kürt ve Zazalar olarak bir bütünüz. Biz, Rabbimin ifadesi ile kardeşleriz. Biz var olduğumuz sürece kardeşi kardeşe düşürmeye gücünüz yetmeyecek diyoruz." ifadelerini kullandı.