Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Giresun’da sahurda partilileri ile buluştu.
Bulancak ilçesindeki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Çay Bahçesi’nde partililerin düzenlediği sahur programına katılan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ı çok sayıda vatandaş karşıladı. Yaptığı konuşmada Karadeniz’in bölge olarak Türkiye’nin güvenliği bakımından çok önemli bir konumu olduğuna dikkat çeken Kamalak, “Karadenizimizin bu özelliğinden dolayı belki de ‘bak biz oraya da sirayet ediyoruz, oraya da uğraşıyoruz, istediğimiz şekilde oraya da yön verebiliriz’ mesajını verebilmek için maalesef Karadeniz’e doğru açıldığını da görüyoruz. Nitekim bundan 10-15 gün kadar önce bir karakol komutanımızın Giresun’da şehit edildiğini biliyoruz. Üç dört gün önce Gümüşhane’de iki askerimizin şehit edildiğini öğreniyoruz, cenazelerinden görüyoruz. Bu münasebetle diyoruz ki iktidar sahiplerine tabi ki bütün ahalimize terörü önleyecek olan tek parti de Saadet Partisi’dir, böyle biline” dedi.
“Şu an Türkiye Batı’nın mülteci kampı” diyen Kamalak, “Suriye’den gelenler, Afganistan’dan gelenler, Pakistan’dan gelenler, Irak’tan, Libya’dan gelenler. Durun diyoruz burada durun, Batı’ya geçmeyin. Batı da diyor ki ’siz onları tutun orada, biz size yardımda bulunalım’, sadaka verecek. Buraları yakıp yıkan, sömüren kendileri. İkincisi sınır bekçisiyiz Batı’nın, yetmedi bir de günah keçisi. Günah keçisi diyorum, hatırlayacaksınız yakın zamanda üç dört gün önce yıllardır dost bildiğimiz ama Kur’an-ı Kerim dost demiyor, siz onların dinine dönmedikçe onlar sizden razı olmaz. Bizimle ilgili karar aldılar biliyorsunuz soykırım yapmışız, soykırım yani katillikten daha ağır bir suçla itham ediliyoruz. Bundan böyle onların ders kitaplarında yer alacak bu Türkler’in 1915 yılında soykırım yaptığına ilişkin bilgiler. Sözüm ona bu bilgiler bundan böyle Almanlar’ın çocuklarına öğretilecek. Halbuki 1. Dünya Savaşı’nda biz Almanlar’la beraberdik, onlar yüzünden savaşa girdik. Onların iki gemisi İngilizler’in önünden kaçan iki gemiyi sığınmacı olarak kendi karasularımıza aldık, takip edenlere dedik ki ‘biz satın aldık o gemileri’ dedik. Üzerine Türk bayrağı çektik, Alman askerlerine Türk askeri kıyafetini giydirdik. Karadeniz’e açıldı, Rus limanlarını bildiğiniz gibi top ateşine tuttu. Böylece biz savaşa girmiş olduk. Koca devletimiz, 6 asırlık devletimiz darmadağın oldu. Bugün yerinde tam 64 tane devletçik var Osmanlı’nın” ifadelerini kullandı.
Kamalak, konuşmasının ardından partililerle bir süre sohbet ettikten sonra sahurunu yaparak Giresun il merkezine hareket etti.