SP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve İzmir milletvekili adayı Bayram Sakartepe, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde, Türkiye'nin iç ve dış odakların işbirliğiyla büyük bir terör tehdidi altında olduğunu belirterek, "Ülkemizin bütünlüğüne kasteden saldırılar amacına ulaşamayacak.” dedi.

Sakartepe, SP milletvekili adayları Suna Canıtez ve Nazile Şanal’ın da hazır bulunduğu İzmir İl Kadın Kolları toplantısında gündemi değerlendirdi. Türkiye'nin içinde bulunduğu kaotik süreçten kurtulması için SP'li hanımlara daha çok görev düştüğünü belirtti. Ülkede yaşanan son gelişmelerde, izlenen yanlış politikaların önemli sorumluluğu olduğunu savunan Sakartepe, hükümetin Suriye ve Ortadoğu politikalarını eleştirdi. Sakartepe, “Hafız Esad, eşiyle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız'ın misafiriydi. Ülkemizde misafir edildiler. Bir insan eşiyle birlikte misafir oluyorsa, 'Ben senden memnunum, eminim.' demektir. Pekiyi, ne oldu da Hafız Esad, bir anda Esed oldu, düşman oldu? Çünkü Obama, Esad’ın düşürülmesini istedi. Arap dünyasındaki değişim yanlış yönetildi. Suriye sadece Suriye’den ibaret değildi. Rusya, İran, Çin var. İsrail, Hafız Esad’dan asla vazgeçmezdi. Bunca yaşananların anlamı nedir? Müslümanlar birbirlerini kırdırsınlar ve o bölgeyi boşaltsınlar. İsrail’e hazır vaha haline getirsinler. Bunun için Müslümanları bu bölgelerden tahliye ediyorlar. Orada oynanan oyun budur. Yaşanan bu gelişmeler karşısında biz doğruları söylemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Emperyalist oyunlara karşı koyacak en önemli millî gücün SP olduğunu iddia eden Bayram Sakartepe, Türkiye’nin büyük saldırılarla karşı karşıya olduğu bu süreçte genel seçimin büyük önem taşıdığını ve kendilerinin bu anlayışla çalıştıklarını söyledi. Geçen genel seçimde Türkiye’de ilk kez farklı seçim teknikleri uyguladıklarını kaydeden Sakartepe, "Dünyada olduğu gibi Türkiye de dijital seçime doğru gidiyor. Biz de kendi özel yazılımlarımızla yeni dijital bir sistem oluşturduk.” dedi. Yeni projelerinde ilk pilot uygulamayı Karşıyaka ilçesinde yaptıklarını belirten SP GİK Üyesi Sakartepe, halktan büyük ilgi gördüğünü ve Karşıyaka’dan tarihlerinin en yüksek oyunu aldıklarını ifade etti.