SP Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk, adil bir dünyaya ulaşmak için kuvvete değil hakka dayalı, adil uluslararası bir düzen kurulması gerektiğini belirtti. Partisinin il teşkilatlarını ziyaret eden Asiltürk, İzmir İl Kadın Kolları'nın düzenlediği divan toplantısında yaptığı konuşmada SP’li hanımlara hitap etti. Dünyanın 80 bölgesinde, İslam coğrafyası başta olmak üzere iç savaş, çatışma ve kaosun hâkim olduğunu bildiren Asiltürk, D-8’in aktif olarak çalıştırılması halinde dünyada ve İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı olmayacağını savundu.

AK Parti hükümeti tarafından AB uyum kanunları çerçevesinde düzenlemeler yapıldığını dile getiren SP’li Asiltürk, bunlara bağlı olarak ahlâki tahribatın hızla yayıldığının altını çizdi. Bu düzenlemelerin İslamiyet'le, Türk kültürüyle ve tarihiyle bağdaşmadığını belirterek Asiltürk, “Bunlar toplumumuzun yapısını bozmaya yönelik uygulamalardır. AKP’nin 12 yıllık iktidarı döneminde olumlu icraatlar olarak algılanan Anayasa referandumu, askerî vesayeti kaldırmaya yönelik adımlar, darbe ve darbecilerle mücadele sürecinde dün büyük başarı diye yapılanların bugün nasıl değiştirildiğini ibretle izliyoruz. ‘Biz yol yaptık, kalkındık.’ diyorlar. Yol yapmakla kalkınma olmaz. Kalkınma, ancak sanayileşme ve teknolojide yapılacak hamleyle olur. Dünya çapında marka olmuş firmalara sahip olmakla, yerli otomobilini, yerli uçağını yapmakla, bilişim teknolojisinde dünya ile yarışla olur.” ifadelerini kullandı. Kararlı, inançlı ve tecrübeli bir kadroya sahip olduklarını kaydeden SP Kadın Kolları Genel Başkanı Asiltürk, "yeni bir dünya" hedefini taşıyan tek parti olduklarını savundu. Gelir dağılımının çok adaletsiz olduğunu söyleyen Asiltürk, güçlü ekonominin önemine dikkat çekti.

Ebru Asiltürk, SP olarak önerilerini ise şöyle sıraladı: “Fertten devlete kadar önce ahlâk ve maneviyata önem verilecektir. Sanayi ve kalkınma hamlesi başlatılacaktır. Üretim, istihdam ve ihracata dayalı bir ekonomi uygulanacaktır. Ekonominin bünyesindeki faiz mikrobundan kurtularak, faizsiz ekonomik düzene geçilecektir. Ülkenin imkânlarından herkesin adaletli bir paylaşımla faydalanması sağlanacaktır. ‘Lider Ülke Türkiye’ idealiyle bağımsız politika uygulanacaktır.”