Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Türkiye’de tehlikeli bir kutuplaşma ortamının oluştuğunu söyledi.

Mehmet Asiltürk, yaptığı açıklamada, son yıllarda siyasi iktidarın oy toplamak için yaptığı keskin söylemlerle ülkenin tehlikeli bir kutuplaşmaya itildiğini dile getirdi. Durumu ‘çok riskli’ olarak nitelendiren Asiltürk, “Biz bütün insanları kardeş olarak görmek zorundayız. Türkiye’de AKP’nin ikinci döneminden sonra ‘ya bendensin ya da düşmanımsın’ gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Hatta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ‘Biz yüzde 50 oy alıyoruz. Fakat geriye kalan yüzde 50'de bir nefret söylemine dönüşüyor’ şeklinde ifadeler kullandı. Bugün ülke öyle bir hale geldi ki (Allah korusun Suriye gibi bir iç savaş çıksa) kardeş kardeşi öldürebilir” diye konuştu.

Son dönemde Süleyman Şah ve Savcı Mehmet Kiraz’ın şehit olmasıyla sonuçlanan başarısız operasyonların başarılı gibi lanse edildiğini ifade eden Asiltürk, “Son dönemde başarısızlıklar başarı olarak gösterilmeye başlandı. Suriye’de Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdık ama operasyonu başarılı diye sunduk. Aynı şekilde İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde savcımız şehit edildi. Teröristlerin canlı olarak tuttuğu savcımız canlı olarak kurtarılsaydı o zaman başarı olurdu. Teröristler öldürülmese, teknolojik imkanlarla bayıltılarak ele geçirilse azmettiriciler de ortaya çıkarılabilirdi. Maşayı kimin tuttuğunu öğrenemedik. Olaya ilişkin birçok şüphe ortaya çıktı. Canlı bomba olarak daha önce ifşa edilen bir terörist İstanbul’a elini kolunu sallayarak dolaştı ve emniyet müdürlüğüne saldırdı. Bizim istihbaratımız, MİT’imiz ne iş yapar? Birilerinin hizmetini yapmaktan, birilerini jurnallemekten, birilerini tehdit etmekten bu işlere vakit ayıramıyorlar ki bunlar yaşanıyor” şeklinde konuştu.

7 Haziran seçimlerinin milletin önündeki son şans olduğunu söyleyen Asiltürk, Milli İttifak hayra motor, şerre fren olmak için Meclis'te olmayı istediklerini kaydetti.