SP Samsun İl Gençlik Kolları üyeleri, “Çanakkale ruhunu kuşanarak 1 Kasım seçimlerine hazırız” sloganıyla seçim çalışmalarına başladı. SP İl Gençlik Kolları Başkanı Abdülvahap Bilen, yaptığı açıklamada 7 Haziran seçiminin akabinde oluşan tabloda seçmenin, hiçbir partiye tek başına iktidarı vermediğini ve koalisyonu gösterdiğini söyledi.

Bilen, "Siyasi partiler milletimizin isteğini gerçekleştirememiş, hiçbir siyasi parti ülke menfaatlerini gözetememiş, kendi çıkar ve menfaatlerini gözönünde bulundurarak hareket etmiştir. Hiçbir partinin elini taşın altına koymaması, bazı atılan adımların ise göstermelik birtakım adımlar olması, koalisyonun kurulmasına imkân tanımamıştır. Bu sebeple erken seçim kararı alınmış ve ülkemiz, erken seçime gitmek durumunda kalmıştır. Bizler SP olarak her an teyakkuz halinde olduğumuz ve çalışmalarımızı seçimlerle sınırlandırmadığımız için 1 Kasım seçimlerine diğer partilerden daha çok hazırız." dedi. Çanakkale ruhunu kuşanmış gençlerle 1 Kasım’a hazır olduklarını söyleyen Bilen, şöyle konuştu: “Seçimlerden sonra çalışmalarımıza aynı hızla devam ettik. Edirne’nin Keşan ilçesinde dört kategoride, farklı illerden binin üzerinde gencin katılımıyla yaz kampları düzenledik. Eğitim ve sportif faaliyetlerle gençlerimizin hem maddi hem de manevi olarak gelişmesini amaç edinerek kamplarımızı tamamladık. Gençlerimizin Çanakkale ruhunu kuşanabilmeleri ve Çanakkale’yi daha iyi anlayabilmeleri için Çanakkale ziyaretleri gerçekleştirdik. Ziyaretimiz sırasında Bursalı Turgut ve Şırnaklı Tatar kardeşlerin siperde birlikte fotoğraf çekilmeleri, terör olaylarının giderek şiddetini arttırdığı bu süreçte birlik ve beraberlik mesajının en güzel yolla verilmesine vesile oldu.”

Seçmenin Meclis'teki partilere güveni kalmadığını ve yeni bir arayış içerisinde olduğunu iddia eden SP İl Gençlik Kolları Başkanı Bilen, “1 Kasım’da milletimiz sandığa gidecek, kulaklarını algı operasyonlarına, şantaja, şiddete, zorlamaya tıkayacak ve kalbinin sesini dinleyerek, Millî Görüş’ün tek temsilcisi SP'ye oy verecektir. 1 Kasım seçimlerinin hayırlara vesile olmasını, ülkemizin, İslam âleminin ve bütün insanlığın saadetine vesile olmasını Cenab–ı Allah'tan niyaz ederim.” şeklinde konuştu.