Saadet Partisi (SP) Aydın milletvekili adayları tanıtıldı. Aday tanıtım toplantısında konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın milletvekili adayı Şerafettin Kılıç, "Bu seçimle Türkiye sadece milletvekillerini seçmeyecek, aynı zamanda Türkiye'nin gideceği yöne de karar verecek." dedi.

SP Aydın il ve ilçe teşkilatı, kadın kollarının da katıldığı toplantıda SP milletvekili adayları Şerafettin Kılıç, İsa Yoldaş, Mehmet Peçen, Mesut Dağ, Kamil Kavaklıoğlu, İhsan Demir ve Yasin Sarıkaya kendilerini tanıttı. SP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın milletvekili adayı Şerafettin Kılıç, toplantıda yaptığı konuşmada, bu seçimin Türkiye için son derece önemli olduğunu hatırlattı. "Bu seçimle Türkiye sadece milletvekillerini seçmeyecek, aynı zamanda Türkiye'nin gideceği yöne de karar verecek." diyen Şerafettin Kılıç, şöyle konuştu: “Biz bu anlamda sahalara yabancı da değiliz. Saadet Partisi olarak her zaman arazide, her zaman halkımızla iç içeyiz. Her zaman çalışıyoruz ve vatandaşlarla birebir görüşüyoruz. Bizim bu çalışmalar vesilesiyle sürekli milleti kucaklamamız, şefkatle ve azimle halkımızın içinde olmamız, milletimizin aslı ve özü olmamızdan kaynaklanmaktadır. Ülkemizin içinde bulunduğu tehlikeleri, halkımızın önündeki bu seçim fırsatının ne kadar önemli olduğunu, Saadet Partisi’nin tedavi ve çözüm odaklı projelerini anlatmak için yorgunluk nedir bilmeden çalışacağız.

Saadet Partisi olarak teröre karşı çözüm önerilerimizi içeren bir bildirge yayınladık. Bunun tamamını burada ifade etmek mümkün olmayacak ama bazı önerilerimizi özet olarak sıralamak istiyorum: Bu menfur saldırıların temel amacı milletimiz arasında öfke, kin, çatışma ve kamplaşma meydana getirerek kardeşi kardeşe kırdırmaktır. Türkiye’yi geri dönülmez bir bataklığın içine sürüklemektir. Millet olarak bu oyuna gelmemeli, tahriklere kapılmamalıyız. Türkiye’yi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevap, sağcısıyla-solcusuyla, Kürt’üyle, Türk’üyle, Alevi’si ve Sünni’siyle, birbirimize daha fazla kenetlenmek, milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak olacaktır. Terör saldırılarında hayati önem taşıyan istihbarat ve güvenlik konuları üzerinde büyük bir titizlik ve hassasiyet gösterilmelidir. Bu süreç kısır siyasi çekişmelerin malzemesi haline getirilmemelidir. Toplumun bütün kesimlerinin temsil edildiği bir 'Milli İstişare Toplantısı' gerçekleştirilmelidir. Yabancı istihbarat güçlerinin provokatif faaliyetleri önlenmelidir. Ülkemiz içinde nefret tohumları ekerek kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere karşı, inancımız doğrultusunda kardeşliğimizi daha da pekiştirmeliyiz. Bölgesel her çözüm, milletimizin temel harcı olan, bizi bir arada tutan İslam faktörü esasında hazırlanmalıdır. Bu problem, Kürt-Türk meselesi değildir.”

SP’nin Türkiye gerçekleriyle örtüşen millî, yerli ve bağımsız bir programa sahip olduğunu savunan Kılıç, “Yolsuzluğun, rüşvetin, israfın olmadığı temiz bir yönetim, kimsenin aç ve açıkta kalmadığı refah içinde bir toplum oluşturulmalıdır. Milli Görüş’ün yer almadığı bir Meclis bu ülkenin sorunlarına çare olamaz. Bu nedenle gönül rahatlığıyla, baraj korkusu taşımadan milletimiz bize olan desteğini gösterebilir. Bizim idealimiz, yaşanabilir Bir Türkiye. Yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya kurmaktır.” ifadelerini kullandı.

SP Aydın İl Başkanı Ali Söğüt yaptığı açıklamada, 7 Haziran sonrası Meclis'e girenlerin hükümet kurmayı bile beceremediklerini kendilerinin Meclis'te olmaları durumunda böyle bir tablo olmayacağını belirtti. Ali Söğüt, şunları kaydetti: “SP Meclis'te olsaydı bugün ülke bu durumda olmazdı. Biz geçmişte tüm siyasi partilerle koalisyonlar kurduk. Ülkemize ve milletimize hizmet etmenin gayreti içerisinde olduk. 'Çözüm de, çare de milli görüş' dedik, 13 yıldır iktidarda olanlar hiçbir çözüm üretemediler, ülkenin içindeki tablo belli. Aydın’ı geziyoruz ortada seçim havası yok. İnsanımızın umudu kaybolmuştur. İnsanımız ümitsizleşmiştir. Nereye gidersek hep dertle karşılaşıyoruz. Esnaf, emekli, ve çiftçi dertli. Eğitim sistemi felç olmuş. Toplum adım adım çöküşe doğru gidiyor. Bunun dışında izlenen dış politika ile Türkiye yalnızlaştırılmıştır. Sıfır problem dediler, bir tane dostumuz kalmadı. İşte Suriye’yi getirdiğimiz tablo belli. Mısır’ın Libya’nın hali belli. Biz diyoruz ki vatandaşımız ya lider ülke Türkiye diyecek ya da sıkıntılarımız devam edecek. Çünkü tablo aynı olacak. Bunlar hükümet kurmak değil, bir araya gelmeleri bile mümkün değil.

Biz diyoruz ki şu anda dünya üzerinde mazlumlar ve zulme uğrayanlar oluşmuştur. Biz de diyoruz ki halkımıza ey halkımız mazlumlar ayağa kalmadıkça zalimler diz çökmez. Biz milli görüş olarak iktidara geldiğimizde tarihteki şanlı yerimizi alacağız. Yeniden büyük bir Türkiye, yeni bir Türki’ye ve yeni bir dünyanın kurulması vatandaşımızın elinde. Vereceği oyla Türkiye’nin geleceğini belirleyecek. Batı’nın peşinden takılıp gidenler bu ülkeye hiçbir şey veremezler. 13 yıldır iktidarda olanların ülkeyi getirdiği tabloyu görüyorsunuz. Milli görüş gelecek, her şey yeniden değişecek. Bugün ülkemiz yaşanabilir olmaktan çıkmıştır. Yaşanabilir bir Türkiye ve dünya milli görüş ile olacaktır diyoruz.”