SP İzmir milletvekili adayları, Aliağa ilçesindeki kardeşlik toplantısında halkla biraraya geldi. Burada konuşan SP GİK Üyesi, eski il başkanı ve 26. dönem milletvekili adayı Bayram Sakartepe, bugünkü siyaset dilinin Türkiye’yi çözümsüzlüğe, ayrışmaya ve kamplaşmaya götürdüğünü söyledi. Meclis'e 550 vekil gönderilmesine rağmen bir hükümet çıkarılamadığını hatırlatarak, 7 Haziran 2015'teki genel seçiminde verilen bütün oyların boşa gittiğini öne süren Sakartepe, “Türkiye’de uzlaşma kültürüne ihtiyaç var.” dedi.


'RAKİBİZ AMA DÜŞMAN DEĞİLİZ'

SP adayı Sakartepe, “Gelinen noktada bu ayrışmanın sebebinin iyi analiz edilmesi gerekir. Siyasette kullanılan üslup ve dil o kadar keskinleşti ki siyasette nezaket kalktı. Siyasi parti liderlerimiz, eleştirilerini hakaret boyutuna taşıdılar. Toplum kamplaştırılmaktadır. Bu durum, Türk siyaseti açısından tehlikeli bir gelişmedir. Oysa biz siyasetçiler, ülkemize hizmet için yarışmalıyız. Biz rakibiz ama düşman değiliz. Rekabetin centilmenliği güzeldir.” diye konuştu.

'ERBAKAN HOCAMIZ TÜRK SİYASETİNE ÇOK ŞEY KATTI'

Millî Görüş’ün, siyaset sahnesine 1969 yılında merhum Necmettin Erbakan'ın başlattığı bağımsızlar hareketiyle çıktığını antalan Bayram Sakartepe, “Erbakan Hocamız, Türk siyasetine çok şey kattı. En önemli katkısı da nezaketi, kibarlığı ve beyefendiliğiyle Türk siyasetinde iz bırakmasıdır.” dedi.

'SİYASETİN DİLİ BİZİ ENDİŞELNDİRİYOR'

Bugünkü siyaset dilinin kendilerini endişelendirdiğini belirten Sakartepe, bu durumun Türkiye’yi çözümsüzlüğe götürdüğünü söyleyerek şöyle devam etti: "Ülkemiz için hepimiz taşın altına elimizi koyacağız. Bu ülke için gerekirse ittifak da yapacağız, koalisyon da kuracağız. Ötekileştirmek, toplumu kamplaştırmak, Türkiye için iyi gelişme değildir. SP olarak biz önce bunu kıracağız. Bizim 45 yıllık tarihimizde, hep uzlaşma siyaseti hakim olmuştur. 1973 yılında Millî Selamet Partisi (MSP) olarak 48 milletvekiliyle Meclis'e girdiğimizde, sağ sol terör olaylarının en yoğun yaşandığı günlerdi. MSP, hiç biraraya gelmez denilen CHP ile hükümet kurdu. O koalisyonla birlikte Kıbrıs zaferini kazandık. MHP ile ittifak kurduk, Meclis'e girdik. DYP ile Refah-Yol koalisyon hükümetini kurduk. Yaptığımız efsane hizmetleri de bu koalisyon dönemlerinde yaptık. Şu anda siyasetin dili ve siyasetin üslubu, son derece tehlikeli ayrıştırmalara götürüyor. Milletimizin ihtiyacı ayrıştırmak değil, bütünleştirmektir. Millî Görüş olarak, 75 milyon kardeşimizi kucaklayacağız ve milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Millî Görüş, bu ülkenin çimentosudur. Artık ayrışma değil, kardeşlik zamanıdır."