Saadet Partisi(SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Saadet Partisi’ne verilen oylar boşa gider” diyenlere Samsun’dan seslendi. Kamalak, “Bu seçimlere sıfır barajla giriyoruz, siz yeter ki milletvekili seçilecek kadar oy verin. Seçilenleri Meclise sokmak da bizim boynumuzun borcu” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Samsun ve ilçelerini dolaşan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Mecidiye Çarşısı girişinde yer alan parti standını ziyaret etti. Burada vatandaşlara seslenen Kamalak iç ve dış politikada yanlış üstüne yanlış yaptığını iddia ettiği hükümete yüklendi.

“13 YIL ÖNCE BUGÜNKÜ GİBİ BÖLÜNMÜŞLÜK YOKTU”

1 Kasım seçimlerinin Samsun, Karadeniz, Türkiye ve İslam coğrafyası için tarihi bir dönüm noktası olacağını kaydeden Kamalak, “Biz Türkiye’nin iyi yönetilmediği kanaatindeyiz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan hemde Meclis'te bazı muhalefet liderlerini eleştirirken ‘siz Sivas’ın doğusuna bile gidemezsiniz’ diyorlar. Niye ‘çünkü can güvenliği’ yok. Allah aşkına bunun sorumlusu kim? Tüm vatandaşlarımızın can, mal ve namus güvenliğinden hükümet sorumlu değil mi. 13 yıl önce bu kardeşlerimiz iktidara geldikleri zaman böyle bir bölünmüşlük var mıydı. Sivas’ın doğusuna gidememe gibi bir durum söz konusu muydu. Yine 13 yıl önce ‘burada seçim güvenliği yok, sandıkları başka yerlere taşınsın’ diye bir söz işitmiş miydiniz.” diye sordu.

“BU KADAR ÇOK YANILANA ÜLKE TESLİM EDİLMEZ”

Hükümetin, dün iyi dediklerine bugün kötü diyerek yaptıkları tüm hatalardan sıyrılmaya çalıştıklarını belirten Kamalak şöyle konuştu: “Hatırlayacaksınız Türkçe Olimpiyatları’ndan 10 binlerin hazır bulunduğu kapalı spor salonlarında ve stadyumlarda dünyaya açık bir şekilde ‘Allah sizden razı olsun, devletin yapamadığını siz yaptınız’ diyorlardı. Zaman geldi ‘pardon yanıldık, milli orduya kumpas kurulmuş’ dediler. Hâlbu ki dönemin Başbakanı ‘Ergenekon davasının savcısıyım ben’ diyordu. Yahu sen neredesin? Orduya kumpas kurulur haberleri yok. Bütün yollar mayınla döşenir haberleri yok. Türkiye ikiye bölünür haberleri yok. Cesetler sahillerimize vurur haberleri yok. Allah aşkına siz ne yapıyorsunuz. Neyden haberiniz olacak. Efendim çözüm sürecinde Öcalan, orduya kumpas kurulurken cemaat, Suriye konusunda Amerika, Libya konusunda NATO, Irak yerle bir edilirken Avrupa yanılttı. İyi böyle devam et o zaman. Sevgili kardeşlerim yüreğimizin sesini dinleyelim böyle bir iktidara aileniz bir yerden başka bir yere taşınacak olsa arabayı teslim eder misiniz bu kadar yanılan insana. Peki ülkeyi nasıl teslim edeceğiz.”

Saadet Partisi olarak bu seçimlerde yüreğinin sesiyle oy verecek olan vatandaşların tek adresi olacağını sözlerine ekleyen Kamalak, “Saadet Partisi temiz kişilerden oluşan kadroların yer aldığı bir parti ama barajı aşamaz, Saadete oy verirseniz oyunuz boşa gider veya falan parti gelir diyorlar. Değerli arkadaşlarım bu seçimlere sıfır barajla giriyoruz. Baraj yok. Ayrıntılarını arkadaşlarımız ilerleyen zamanlarda anlatacaklar. Bireysel başvuru hakkı verildi, Anayasamızda 2010 referandumu ile girdi. Anayasanın 143 maddesinin 3’üncü fıkrası diyor ki; Bir temel hakkının ihlal edildiğini iddia eden herkes Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapma hakkına sahiptir. Anayasamızın 12 ila 74’üncü maddesi arasındaki haklar temel insan haklarıdır. Seçme ve seçilme hakları da burada yer alır. Hiç kuşkunuz olmasın zaten benzer bir uygulamayı biz 1996 yılında tatbik eyledik. Normalde hükümeti kurma görevi birinci partiye verilmesi gerekirdi. Ama bir takım ayak oyunlarıyla hükümeti Mesut Yılmaz’a kurdurdular. Sonra kurulan hükümet güven oylaması yapıldı. Güven oyu lehine 257, aleyhine ise 207 oy çıkmıştı. Ama biz o zaman ne dedik fazla oy aldı evet ama yine de hükümet güvenoyu almış sayılmaz dedik. Çünkü güven oyu için salt çoğunluk gerekiyordu. Konu Anayasa Mahkemesi’ne intikal etti. Mahkemede ‘Refah kadroları doğru söylüyor’ dedi ve dünya tarihinde ilk defa bir hükümet mahkeme kararıyla düşürüldü. Şimdi burada Meclis iç tüzüğünün yerini kanun aldı. Anayasada baraj diye bir kavram yok. Baraj kavramı kanundadır. Kanunlarda Anayasa’ya aykırı olamaz. Yani demek istiyoruz ki buradaki Karadeniz’in yiğit insanlarımızın bizim partimize milletvekili seçilecek kadar oy verdiği takdirde kaç vekil alıyorsak onları Meclise taşımak bizim boynumuzun borcu olsun.” dedi.

Konuşmasının ardından esnaf ziyareti yapan Kamalak daha sonra il binasına giderek partililerle bir araya geldi.