'ERBAKAN HOCAMIZI HEM SIRTINDAN HEM KALBİNDEN HANÇERLEYENLER, AKP’NİN SÖZCÜSÜ'

Trabzon'da düzenlenen mitingde konuşan Kahramanmaraşlı Mustafa Kamalak, Karadeniz’in insanlarının sıkıntısını bildiğini ifade ederek, “Ürünümüze sahip çıkamıyoruz. Fındığın yüzde 80’ini Karadeniz üretiyor ama kim kazanıyor, Batı kazanıyor. Biz 2 milyarlık fındık ihraç ediyoruz. Elin adamı alıyor, ismini değiştiriyor, bize satıyor tekrar bir kısmını, sadece bir markadan 12 milyar dolar kazanıyor. Üreten benim insanım, tüketen, kazanan yabancı. Şunu söylüyorlar şimdi bize; bunlar iyidir, güzel, temiz insanlardır ama barajı geçemezler. Haydi oradan canım, baraj çoktan yıkıldı. Yaptıkları anketlerde bu durumu gördükleri içindir ki Erbakan Hocamızı hem sırtından hem kalbinden hançerleyenler, AKP’nin sözcüsü, çıkmış diyor ki Saadet Partisi ittifak kurmakla Erbakan Hoca’nın hatıralarına ihanet ediyor. Cevap vermeye değmez biliyorum.

'ANADOLU'YU BİZDEN SONRAKİ İKTİDARLARIN SATA SATA BİTİREMEDİ'

Karadenizimizin ürününe sahip çıkacağız, tıpkı evladımıza sahip çıktığımız gibi, bunu taahhüt ediyoruz. Çayın, fındığın mutlak surette hükümetin, devletin koruması altında olmasını sağlayacağız. Emin olun bu sayısal bir şey değil. Geçmişimize baktığınızda, geleceğimizi tahmin edersiniz. 48 milletvekili ile Kıbrıs Barış Harekatı'nı biz gerçekleştirdik, ağır sanayi ile donattık Anadolu'yu. Bizden sonraki iktidarların sata sata bitiremedikleri fabrikalar, ya temelini attığımız yahut açılışını gerçekleştirdiğimiz fabrikalardır. Can dostlarım, altını tekrar çiziyorum, Türkiye'nin çözülemeyecek problemi yoktur. Bunu çözecek yegane parti biziz." şeklinde konuştu

'BU ÜLKENİN HANGİ PROBLEMİNİ ÇÖZECEKSİN?'

İktidar partisinin, ülkede hiçbir temel problemi çözemediği için ‘şu problemi çözeceğim, bana oy verin ‘ diyemediğini kaydeden Kamalak, şöyle devam etti: "Misal, Karadenizimizde, Trabzonumuzda, Anadolumuzda bana oy ver, işsizliğe son vereyim diyebiliyor mu? Çünkü işsizlik bunların zamanında yüzde 100’den daha fazla artmıştır. Bana oy verin de şu gelir dağılımdaki adaletsizliği gidereyim, diyebiliyor mu? Çünkü bunların zamanında gelir dağılımındaki adaletsizlik zirve yapmıştır. İşçinin, memurun, emeklinin durumunu düzelteyim diyebiliyor mu? Emniyet mensupmarının özlük haklarının çiğnendiğini biliyorum, diyebiliyor mu? Peki neyi çözecek? Çözeceği hiç birşey olmadığı için bir taraftan Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırıyor, öbür taraftan Devlet Bahçeli’ye saldırıyor, şuna saldırıyor, buna saldırıyor; burası kavga yeri mi? Arkadaş proje ile gel sen bana. Bu ülkenin hangi problemini çözeceksin?"