Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile ilgili "Bakanlıklar için toto oynamayacaklarını söylüyor. Ama bir bakanlık için davasını satan insandır. Davasını satan insandan da her türlü pazarlık beklenir." dedi.

Mehmet Asiltürk, gazetecilerin sorusu üzerine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un partisinin Malatya'da düzenlediği iftarda yaptığı 'Millet bize abdestinizi tazeleyin dedi' ifadelerini değerlendirdi. Numan Kurtulmuş'u aynı partide çalışmış olmaları nedeniyle tanıdığını belirten Asiltürk, Kurtulmuş'un sözlerinin hükmü olmadığını ifade etti. Has Parti'nin Saadet Partisi'ni bitirme amacıyla kurulduğunu savunan Asiltürk, "Numan Bey'i ben bizim partimiz içindeki görevlerinden tanıyorum. Saadet Partisi’nde bir kaos oluşturarak, partiyi bitirme amacıyla yapılan bir hareketle, yeni bir parti kurarak AKP’ye transfer oldu." iddiasında bulundu.

Kurtulmuş'un partileri bünyesinde görevliyken AK Partililer için 'Harun gibi gelip karun oldular' ifadelerini kullandığını anımsatan Asiltürk, daha sonra sözlerinin hedefindeki insanlarla el ele yürümeye başladığını dile getirdi. Asiltürk, şunları söyledi: "Kurtulmuş, bizim partimizdeyken ‘Harun gibi gelip karun oldular’ dediği insanlarla şu an el eledir. AKP’nin tek başına iktidardan düşmesinin, oy kaybının tarifini ‘abdestinizi tazeleyin’ diyerek yaptığını düşünüyorum. Numan Bey'in sözünün hükmü yoktur. Burada söylediği sözün kaale alınacak tarafı yoktur. Bakanlıklar için toto oynamayacaklarını söylüyor. Ama bir bakanlık için davasını satan insandır. Davasını satan insandan da her türlü pazarlık beklenir. Bunlar halkın karşısında ayrı, kapalı kapılar arkasında ayrı tavır sergileyen insanlardır. Bunu 2 yıl genel başkan yardımcım olarak çalıştığından biliyorum. Bugün AKP ne olursa olsun koalisyon ortağı olma çabasındadır. Bununla bakanlıklarda yaptıkları yanlışlıkları temizlemek içindir. Bir ortaklı bu temizliği yapmak istiyorlar. Mutlaka bir koalisyon kurulmalı ama yeni hükümetin önceliği millet olmalıdır. İnşallah ülkenin geleceğindeki karışıklıkların önüne geçmek için ayrı bir hükümetin çıkmasını istiyorum. Seçim sürecinde liderler çok ağır ifadeler kullandılar birbirlerine. Şimdi birbirleriyle yüz yüze geldiklerinde nasıl yüzleri kızarmayacak."