SP Manisa İl Başkanı Metin Bulduk, yurtdışındaki Türk okullarının gökten zembille inmediğini, Anadolu insanının eseri olduğunu söyledi. Bu okulların kapatılmasını istemenin doğru olmadığını belirten Bulduk, Manisalı olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, kapatılmaları için buludukları ülkelerin yöneticilerini uyarılacağını söylemesinin üzücü bir durum olduğunu ifade etti.

İl Başkanı Bulduk, “Manisalı Bülent Arınç, biz biliyoruz ki bu okullar gökten zembille inmedi. Yurtdışındaki bu Türk okulları esnafın, çiftçinin, işçinin, öğrencinin, memurun, emeklinin rızıklarından arttırarak oluşturduğu eserlerdir. Paralel, üçgen ve yamuk, bunlar AKP’nin eseri ama bu yurtdışındaki Türk okulları Anadolu insanının eseridir. Siz devlet olarak ülkemizin köylerindeki okullara dahi bakamıyorsunuz ki dünya devletlerindeki okullara yatırım yapacaksınız, oralarda okul açacaksınız. Önce kendi ülkemizdeki okulların problemleri, eğitimde yaşanan sıkıntıları çözün.” dedi.

Hakkında yolsuzluk ve rüşvet iddiası olan dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmemesinden vatandaşların rahatsız olduğunu da söyleyen Metin Bulduk, “Evet, insanlar hatalar yapabilirler, çünkü nefsidirler ancak sen baklava çaldın diye bu ülkede dört beş yıl hapis yatan çocukları gören halkımıza yutturamazsanız. Herkesin bir diyet ödemesi gerekir, yoksa halk bunun dersini sandıkta verir.” diye konuştu.