CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Rehberlik ve Denetim Hizmetleri Başkanlığına denetçi olarak alınan personelin sınava tabi tutulmadan, keyfiyet esasına göre alındığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

638 sayılı Gençlik ve Spor Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede 27 Şubat 2014 tarihinde yapılan değişiklikle Rehberlik ve Denetim Başkanlığı kurulduğunu, 1 yıl içinde başka kurum ve kuruluşlarda mesleğe yarışma sınavı ile giren ve yeterlilik sınavını geçen müfettiş, denetçi, kontrolör olarak görev yapanlara kurumlar arası geçişle Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Hizmetleri Başkanlığına Denetçi olarak geçişine imkan verildiğini hatırlatan CHP’li Öğüt, kanun değişikliğinin yayınlanmasından itibaren kaç denetim personelinin Bakanlığa denetçi olabilmek için başvuruda bulunduğunu sordu.

"Bu başvurular arasından kaç kişi denetçi olma hakkını kazanmıştır?" diyen CHP’li Öğüt, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’na "Atamalar hangi kriterlere göre yapılmıştır? Başvuranların herhangi bir sözlü ya da yazılı sınava tabi tutulmadığı doğru mudur? Doğru ise Anayasa'nın eşitlik ilkesine ve hukuka aykırı değil midir?" sorularını yöneltti.