CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, stratejik derinlik diyerek ham hayal peşinde koşanların ülkeyi dünyada yalnızlaştırdıklarını söyledi.

AK Parti'nin yanlış Suriye politikasının her haliyle dibe vurduğunu belirten Kara, "Bugün 2,5 milyon Suriye'linin ülkemize gelmesinde yegane sorumlu dönemin dışişleri bakanı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'dur. İktidarın komşularımızla sıfır sorun politikasıyla bugün komşularımızla sırf soruna dönüşmüştür. Cuma namazını Şam'da Emevi Cami'nde kılacağız diyenler bugün ülkemize 2,5 milyon Suriyelinin girmesini sağladı. AK Parti iktidarının yanlış dış politikası Orta Doğu'daki terörü ülkemize taşıdı. Şimde de hiç bir şey olmamış gibi davranarak milletin karşısına çıkıp oy istiyorlar." dedi.

İleri demokrasi diyerek 3 defa iktidara gelen AK Parti'nin bugün ülkeyi totaliter ve otoriter bir rejime dönüştürdüğünü belirten Kara, halkın tek adam zulmüne 1 Kasım'da son vereceğini söyledi. Kara, 1 Kasım seçimleri kapsamında Antalya'nın İbradı, Kaş, Korkuteli, Elmalı, Manavgat, Alanya, Serik, Kumluca, Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, Akseki, Aksu, Demre ve Döşemealtı ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdüren Kara, 7 Haziran'da milletin milli iradesini gasp edenlere sandıkta gereken cevabı 1 Kasım'da gereken dersi vereceğinin altını çizdi.

"AK PARTİ'NİN İLERİ DEMOKRASİSİNDE BASINA SANSÜR, BASKI, SİNDİRME VE GAZETECİLERİN TUTUKLATMASI VAR"

Medyaya Cumhuriyet tarihi süresince AK Parti iktidarında olduğu kadar hiç bir dönemde baskı, sindirme, karartma, işten kovma, tehdit, şantaj, sansür ve tek tipleştirmenin olmadığını vurgulayan Kara, "Televizyon kanalların karartılmasını TÜRKSAT'tan hukuksuz bir şekilde çıkartılma girişimini kınıyoruz. Bu baskı ve sindirme girişimi haber alma hürriyetine bir darbedir. Bu hukuksuzluğa imza atan bürokratlar yargı işlemeye başladığında yargılanacaklarını çok iyi bilmesi gerekir. İktidar kendisi gibi düşünmeyen her sesi ve düşüncenin fişini çekmek istiyor. 1 Kasım seçimleri otoriter ve totaliter bir rejim isteyenlerle demokratik bir ülke isteyenler arasında olacaktır. AK Parti'nin ileri demokrasisinden basına sansür ve baskı var. Gazetecileri göz altına aldırma ve tutuklatma var. Tweet attığı gerekçesiyle çocukları kurmaca mahkemeler eliyle tutuklanması var. 1 Kasım'da haramilerin saltanatına son vereceğiz." ifadesinde bulundu.