Yüksek Disiplin Kuru kararıyla CHP'den ihraç edilen Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, açtığı davayı kazanarak CHP'ye geri döndü.

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Mecliste basın toplantısı düzenledi. "Açtığım davayı kazanacığımı söylemiştim. Kazandım ve tekrar CHP milletvekiliyim." diyen Batum, 1990'lı yılların başından beri siyasetin içinde olduğuna dikkat çekti. "Ettiğim yeminden dönmeyeceğiz; haklı bildiğimiz yolda mücadele etmeye devam edeceğiz." diyen Batum, kararı aldığında vekillik başvurusu için 3 gün olduğunu hatırlattı.

Kendisine zul attettiği için adaylık başvurusunu bilinçli biçimde koymadığını dile getiren Batum, mücadelenin sadece milletvekilliği olmakla olmadığını kaydetti. Algı oluşturma amaçlı çıkan haberlerin doğru olmadığının görüldüğünü belirten Batum, "Bunların bu listesinde yer almayı zul attediyorum." ifadelerini kullandı. Bu kararı verenler hakkında da dava açacağını belirten Batum, avukatını tanıştırdı.

Partiden istifa edip etmeyeceğine ilişkin bir soruya Batum, "CHP'nin milletvekili olduğumu söyledim. Bugünkü listeyi hazırlayanlar orada olduğu sürece ben milletvekilliği için başvurmayacağım. Mücadelenin tek yönteminin milletvekili olmadığını bilen birisi olarak bu mücadeleye devam edeceğim." şeklinde konuştu. Batum, hukuksuzluk yapan kim varsa hepsiyle hukuk önünde mücadele edeceğine dikkat çekti.

Vatan Partisi'ne geçip geçmeyeceğine ilişkin bir soruya da Batum, "Aldım o kararı. Ama şuan Vatan Partisi'ne geçmem söz konusu değildir." ifadelerini kullandı. "Suriye'ye gitmeyi çok istiyordum. Çünkü bölgede oynanan oyunlar çok açık, net oynanıyor." diyen Batum, ancak annesinin rahatsızlığı sebebiyle Suriye'ye gidemediğini söyledi.