CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kendi karakolunu yıkıp, kendi askerini geri çekip, başarı diye sunmak danışıklı bir dövüşün kanıtıdır. Süleyman Şah’tan kaçma talimatını verenler yarın bu ülkeden de kaçacak. Yaşattığınız her türlü utancın hesabını soracağım." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türkiye sınırları dışındaki tek Türk toprağı olan Suriye içindeki Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi’ne bu sabaha karşı 'Şah Fırat Operasyonu' gerçekleştirdi. Operasyonda 38 Özel Kuvvet askeri Türkiye’ye getirildi. Herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı operasyon sırasında meydana gelen kazada 1 asker şehit düştü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, operasyona sert tepki gösterdi.

Twitter hesabından konuyu değerlendiren Kılıçdaroğlu, teröristin önünde eğilen, vatan toprağını satan hükümetin, yarın karşılaşılacak diğer tehditlere karşı ilk işinin "kaçmak" olacağını gösterdiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, şunları yazdı: "Güçlü devlet, karşılaşılan ilk tehditte topraklarını bırakıp kaçmakla değil, teröristlere dersini vermekle olunur. Bu utanç Türkiye'ye fazla. Kendi karakolunu yıkıp, kendi askerini geri çekip, kendi toprağını terk etmeyi başarı diye sunmak danışıklı bir dövüşün kanıtıdır. Süleyman Şah’tan kaçma talimatını verenler yarın bu ülkeden de kaçacak ancak Türkiye’ye yaşattığınız her türlü utancın hesabını soracağım."