Denizli'nin CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, AK Parti Denizli Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, 250 TL taksitle 25 bin konut açıklamasının, "Evsizlere Ev" projesi adıyla CHP’ye ait olduğunu söyledi. İktidarın ve belediyelerinin, tabansız projelerine "ön talep formu" ile vatandaştan para toplamasına kanılmamasını isteyen Tabu, “CHP ve Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim beyannamesinde ayrıntılı olarak, kaynaklarını göstererek tek tek belirttiği ve ilk önce açıkladığı projeleri, diğer partiler tarafından seçim öncesi seçmeni aldatmak için kopya ve taklit edilerek kullanılıyor.” dedi.

CHP’nin seçim beyannamesinde projeleri arasında, Denizli yerel broşürlerinde Bakan Zeybekci'nin bahsettiği projenin olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Tabu, “Evsizler ayda 277 TL sabit taksitle ev sahibi yapılacak projesi, AKP tarafından kopya edilip rakam 250 TL’ye düşürülerek, kendi belediyelerinde alelacele ön talep formu gibi asılsız ve gerçekleşmeyecek, sadece seçmeni kandırmaya yönelik bir girişimle seçime üç beş gün kala devreye sokulmaya çalışılıyor.” diye konuştu.

‘AKP 13 YILDIR NEDEN EVSİZLERE EV EDİNDİRME PROJESİ HAZIRLAMAMIŞTIR?’

Denizli halkını uyarmak istediklerini söyleyen Osman Tabu, “AKP, 13 yıllık iktidarı döneminde neden evsizlere ev edindirme projesi hazırlamamıştır? Yandaş müteahhitlerini destekleyerek İstanbul’un yeşil alanlarını, parklarını konut alanlarına açıp rant kazanma telaşından, Denizli’nin fuar alanlarını yandaş müteahhitlerine konut alanı olarak açmaktan yoksula ve evsize sıra gelmemiş midir? 13 yıllık iktidarlarında evsizlere konut konusunu aklına getirmeyenler, seçim öncesi kurnazlıklar ve madrabazlıklarla dayanaksız, kaynaksız ve yeri, bölgesi belli olmayan hayali vaatlerle yoksul ve mahzun halkımızın yoksulluğunu, evsizliğini sömürme telaşındadırlar. Denizli halkımızı, iktidarın bu tür giderayak tabansız projelerine karşı uyarmak istiyoruz. Evsizleri ayda 277 TL sabit taksitle ev sahibi yapma projesi, CHP’nin özgün, kaynakları belli bir projesidir. Seçim öncesi bazı belediyeler tarafından, ön kayıt yöntemiyle hem yurttaştan para alınması hem projesi planı olmayan yerler için kayıtlar yapılmasına itibar etmemelerini önemle duyuruyoruz.” şeklinde konuştu.