Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Benim amacım Allah nasip ederse şehit olmaktır. Bunu açıkça söylüyorum.” dedi. Bir gazetecinin Yıldız’a Türkiye’de mi yoksa Filistin’de mi şehit olmak istediğini sorması üzerine Yıldız, “Filistin’de şehit olmak siz sorana kadar hiç aklıma gelmedi." karşılığını verdi.

Diploması Muhabirleri Derneği’nin düzenlediği kahvaltılı sohbet toplantısında konuşan Taner Yıldız, geçtiğimiz günlerde şehit cenazesinde ‘şehit olmak istiyorum’ yönündeki sözlerinin sorulması üzerine, “Ben yetişme tarzı olarak, kalbimde, yüreğimde hissettiğim bir konudur o. İnsanın iç muhasebesi, kendini yaratan Allah ile arasındaki bir konudur. Ama eğer ben bunu dışarda paylaşmam gerekiyorsa öyle hissediyorum. Benim amacım Allah nasip ederse şehit olmaktır. Bunu açıkça söylüyorum. Dinim, milletim, vatanım için bu sorulduğu için söylüyorum. Yoksa bu, insanın iç alemi ile alakalı bir husus.” diye konuştu.

‘FİLİSTİN’DE ŞEHİT OLMAK HİÇ AKLIMA GELMEDİ’

Toplantının kameralara kapalı kısmında bir gazetecinin “Türkiye’de mi şehit olmak istersiniz, Suriye’de mi yoksa Filistin’de mi?” sorusu üzerine Bakan Yıldız, “Siz şehitliği silahla vurulmak olarak mı anlıyorsunuz? Siz bana ‘şehit olmak ister misiniz?’ diye sorarsanız benim tereddütsüz cevabım ‘evet’ olur. Yalnızca bir duygumu sorulduğunda paylaşılmasını, bu tarzda sulandırmamak lazım. Bir Müslüman olarak ‘şehit olmak ister misiniz?’ dendiğinde ‘evet şehit olmak istiyorum’ diyorum. Hepsi bu kadar.” diyerek meselenin tartışılmaması gerektiğini söyledi. Soruyu yönelten gazeteciye “Filistin nereden çıktı mesela?” diye soran Yıldız, “Hiç aklıma gelmedi. Filistin’de şehit olmak siz sorana kadar hiç aklıma gelmedi.” diye cevap verdi.

‘ZAMANI GELDİĞİNDE OĞULLARIM ASKERLİKLERİNİ YAPACAK’

Oğlunun askerliğini bedelli olarak yaptığına ilişkin iddiaları kesin bir dille reddeden Yıldız, “Tamamen bir iftira. Kaldı ki yapsa onu söylerim. Ben şeffaflıktan yana birisiyim. Oğlumun bir tanesi lisede okuyor. Askerlik dönemi henüz gelmiş değil. Bir tanesi üniversiteyi bitirdi. Askerliği henüz gelmiş değil. O yüzden askerliklerini yapmadılar. Zamanı geldiğinde inşallah yapacaklar, bunu da hep beraber inşallah görmüş olacağız. Bütün vatan evlatlarında olduğu gibi.” dedi.

‘ELEKTRİKTE EK VERGİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VERGİSİ ALINMAYACAK’

Yoğun saatlerde trafiğe çıkandan ücret alınacağı ve iklim değişikliği vergilerinin hayata geçirilmesi gibi bir niyetlerinin olmadığını, bu yöndeki iddiaların sadece fizibilite çalışmasından ibaret olduğunu ifade eden Yıldız, “Bizim elektrikten ek bir vergi alacağımız veya iklim değişikliği vergisi alacağımız haberleri doğru haberler değil.” ifadelerini kullandı.