Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin büyümesinin hiçbir gerekçeyle kesintiye uğramaması gerektiğini söyledi.

Bakan Taner Yıldız, Kayseri'de bu yıl 639’uncusu düzenlenen Mimar Sinan Evliyalar Şenliği'ne katıldı. Evliyalar Mesire Alanı'nda gerçekleştirilen şenlikte basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldız, gündemi değerlendirdi. 7 Haziran seçim sonuçlarını anımsatan Yıldız, seçimin ardından Türkiye'nin büyümesini kesintiye uğratmayacak yapı içerisinde bulunulması gerektiğini söyledi. Bakan Yıldız, "Bizim mutlaka Türkiye'nin kalkınmasını, büyümesini kesintiye uğratmayacak yapı içerisinde bulunmamız lazım. Gerek Kayseri'nin gerekse Türkiye'nin büyümesi hiçbir gerekçeyle kesintiye uğramaması gerekir. O yüzden her birimiz el birliği ile bu konuda çalışmaları yapmaya devam etmeliyiz." diye konuştu.

'ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATMA AŞAMASINA GELMEK İSTİYORUZ'

Rusya, Azerbaycan ve Türkmenistan devlet başkanlarıyla yapılan görüşmeler hakkında da bilgi veren Bakan Yıldız, Aliyev, Ahmedov ve Vladimir Putin ile enerji temel başlıklarda görüştüklerini kaydetti. Yıldız şunları söyledi: "Önümüzdeki günlerde gene enerji sektörü ile alakalı önemli projelere imza atma aşamasına gelmek istiyoruz. Rusya Federasyonu Türkiye için, Türkiye Rusya Federasyonu için vazgeçilmez iki ülkedir. Sayın Putin ile görüşmelerde bu tür vurgulara ve bir kısım projelere hep beraber değinildi. Gayet güzel bir görüşme geçti. Özümüzdeki haftalar içerisinde gelişmeleri hep beraber izleyeceğiz inşallah."

Melikgazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen şenliklerde Bakan Yıldız, vatandaşlara pilav dağıttı. 50 kazan etli pilavın dağıtıldığı şenliklerde Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da hazır bulundu.