MHP İzmir Milletvekili ve adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi'ni ziyaret etti. Şehit aileleri ve gazilerin sıkıntılarını dinleyen Tanrıkulu, “Aziz Türk milleti için kanını, canını veren güçlü Türk ordusunun mensupları, son 13 yılda unutulmuştur.” diyerek iktidara sitemde bulundu.

Ziyaretten ötürü teşekkürlerini ileten Dernek Yönetim Kurulu Üyesi, emekli Gazi Albay Rafet Değerli ise, “Biz dernek olarak, şehit ailelerimize ve gazilerimize yardım ve destek vermek amacıyla ciddi çalışmalar yapmaktayız ancak devlet yöneticilerinden, belediyeden ve hükümetin diğer kollarından yardım almakta güçlük çekiyoruz. Birçok derdimiz var. Hangi kapıyı çalsak sıkıntımıza çözüm bulamıyoruz, çünkü kapıyı açan kimse bulamıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan yıllardır randevu talep ediyoruz ancak kendisi bizi görmezden geliyor. Bu noktada bizi görmezden gelmesini de üzüntüyle karşılıyoruz. Bu ülkenin evlatları, aziz vatanımızın her karış toprağını kanıyla sulayarak korumuş ancak hakettiği değeri görmekten mahrum olmuştur. Yeni çıkarılan yasalarla haklarımız elimizden alınmıştır. Bu ülkenin vatanı için canını, kolunu, bacağını feda eden gencecik evlatlarımız, kaderine teslim edilmiştir.” dedi.

Son 13 yılda AK Parti iktidarının şehit ve gazi ailelerini görmezden gelerek haklarını ellerinden aldığını savunan MHP Milletvekili Tanrıkulu, “Çıkarılan yasalar, biz her ne kadar kabul etmesek de Meclis çoğunluğuna sahip olan AKP iktidarı tarafından geçirilmiş, şehit ve gazilerimizin hakları ellerinden alınmıştır. Bu ülkenin gencecik evlatları gözünü kırpmadan canını verirken rant ve çözüm süreci peşinde koşan AKP iktidarı, şehit ve gazilerimize sırtını dönmüş, bu ülkenin bölücülerini görerek onları muhatap almış ve ülkeyi yıkıma götürmüştür. Biz MHP iktidarında, tüm bu hakları tekrardan geri vereceğiz. Gazilere ve şehit ailelerine yapılan sosyal tazmin ödemelerinin, onurlu bir hayat sürdürülebilecek düzeyde olması sağlanacaktır. Ordu vazife malulleri ile polis vazife malullerinin özlük hakları iyileştirilecek, gaziler arasındaki eşitsizlik ve mağduriyetler giderilecektir. Gazilere, engelli derecesine bakılmaksızın 3 bin 600 günde emekli olabilme hakkı verilecektir. Ücretsiz seyahat kartlarında yaşanan sorunlar çözümlenecektir. Malul sayılmayan gazilerin mağduriyetlerini giderecek düzenlemeler yapılacaktır. Gazilerin, şehit ailelerinin ve malullerin öncelikli olarak işe yerleştirilmeleri, üretime katkıda bulunmaları ve topluma kazandırılmaları sağlanacaktır. 2013 yılında TBMM’de verdiğim, ‘Şehit ve Gaziler ile Yakınları Hakkında Kamum Teklifi’ni, 25. dönemde tekrar yineledim. Seçimlerden sonra bu teklifimi güncelleyerek yeniden TBMM’ye sunacağım, çünkü teklifimizle şehit, gazi ve yakınlarının ekonomik ve sosyal hakları çok daha fazla olacaktır. Onlar için ne yapsak azdır.” diyerek, tüm şehit ve gazi ailelerinin Ankara’da sesi olacağı sözü verdi.